![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.04.2003
![]() |
Czy warto brac yamahe 8824E za 90zl?
mam do kupienia nagrywarke Yamaha CRW-8824e - 8x8x24
nie przewiduje zbyt wielkiego palenia - najwyzej kilka w tygodniu, dlatego mysle, ze taka by mi wystarczyla Czy do domowego, okazjonalnego wypalania wystarczy, czy tez moze to juz kompletny zabytek, i nie warto sie ladowac? Czy brakuje w tej maszynce czegos waznego, czy bedzie po prostu tylko wolniejsza od dzisiejszych sprzetow? ogolnie help! - nie mialem dotad do czynienia z nagrywarkami... z gorki dzieki |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
aha - Witam wszystkich!
to moj pierwszy post byl... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
no niewiem jak za 180zł możesz kupic nową nagrywarke LiteOn.
która nie bedzie zurzyta, posłuży Ci minimum 2lata (jak nie to gwarancja).
![]() |
#4 | |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Re: Czy warto brac yamahe 8824E za 90zl?
Cytat:
![]() Yamaszka z tego okresu była OK, ale to sprzęt sprzed kilku latek. Generalnie preferuję zasadę, że nie kupuję sprzętu typu CDRom, CDRW z drugiej ręki, gdyż nigdy nie wiadomo co w niej siedzi. Dozbieraj jeszcze trochę kasy i kup coś nowego (gwarancja to podstawa). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Nowe to Nowe
![]() .........Pozdrawiam i witam na Forum ![]()
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Dzieki
Rezygnuje z tej yamahy i wezme liteona 4824 ![]() Czy na warszawskiej gieldzie mozna dostac do niego dwuletnia gwarancje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
zadbaj zeby ten litek to byl model 's' lub ostatecznie 'w' - modele 'k' omijaj - nie bardzo wiadomo co to za zwierz
a ta yammie 8824 to calkiem przyzwoity sprzet - tylko ze zabezpieczen nia nie przegrasz (nawet pierwszego SD) i overburning jest troche klopotliwy, no i nie wiadomo ile to ma na liczniku
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
ale z drugiej strony to taka wolniejsza spawara do muzyki dobra
![]()
![]() |
#9 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Yamaha 8824e.. swietny sprzet. Mam te nagrywarke 2,5 roku, przepalila ponad 5 tysiecy plyt, a dziala nadal jakby byla nowa i dopiero co wyjeta z pudelka. Zabezpieczen faktycznie nie bierze, ale jak ta opcja jest komus zbyteczna to nie ma co sie przejmowac (mnie akurat bylo to zupelnie obojetne, bo gierek i innych zabezpieczonych rzeczy wogole nie nagrywalem). Z Overburningiem nie bylo zadnego problemu. Pozatym swietna mechanika (2,5 roku urzywania i chodzi swietnie nadal), oraz szklana optyka (czyszczona byla tylko raz). A co do predkosci to faktycznie przydatna, bo nagrywa 1x, 2x, 4x i 8x. Dla audio wrecz idealna... tym bardziej ze yamaha ma zasadniczo jakosc zapisu baardzo wysoka... nie wiem jak sie to ima do nowszych nagrywarek, ale napewno aktualne yamahy (yamaha F1) bija LiteOny, LG i inne takie na glowe, poprzednie moze byc tak samo dobre... moze nie tak jak F1, ale zawsze i tak to bedzie wysoka jakosc.
A teraz tak.. skoro to urzywany sprzet warto go obejrzec jak dziala itd. bo roznie z tym bywa.. tak jak to koledy sugeruja.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
wlasnie wypalilem swoje pierwsze plytki na LiteON 48246s
na gieldzie bylo tylko pare tych "...S" i pelno "..K" w niebieskich pudlach. No ale zgodnie z sugestia wybralem bardziej wyprobowany sprzet ![]() do tego wzialem pudelko Xdisc Twister (x48 ) 25szt za 30zl. Jak na razie pala sie ladnie. Dzieki za pomoc przy wyborze. Mam za male doswiadczenie, zeby kupowac uzywana nagrywarke, dlatego zrezygnowalem z yamahy. Troche szkoda - taka marka w kompie by byla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.09.2002
![]() |
Fajny sprzęcik kupiłeś!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
To od razu zrob tak:
Sciagnij WSESa jezeli lubisz DOSa lub Kproba pod Wina, nagraj jednego takiego Xdisca Twister z predkoscia 32 lub 40 polelec po nim jednym z tech testerow i zamiesc wykresik. Z przyjemnoscia zobacze co tam Xdisc wypuscil (ktory to kolor ?). |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
xdisc - seria econo (NIE basic) - pare serii sprzedawanych w sierpniu i wrzesniu tamtego roku to byly CUDOWNE plyty - nagrywane jakkolwiek po ponad pol roku maja c1 ponizej 10! (speed 99 - jak zawsze)
xdisc basic - pomylka...
![]() |
![]() |
#14 | |
Bywalec
Data rejestracji: 07.05.2003
![]() |
Re: Czy warto brac yamahe 8824E za 90zl?
Cytat:
Nie polecam tego padła... mam w 2-gim kompie takie coś (kupiona w 2000 roku za 890 PLN!!!) i już w pierwszym roku zaczęły się problemy z CD-RW... nagrywarka nie była mocno eksploatowana... pojechała do serwisu i wróciła po 2 tygodniach "czyszczenie"... faktycznie działało ok, dopóki nie skończyła się gwarancja i zaczęło się zmowu to samo... ale wówczas sam rozkręciłem, przeczyściłem - pomogło... ale to zdarza się już coraz częściej... płyt RW od jakiegoś czasu wogóle nie czyta... średni odczyt nagrywanych CD to 2x... średni odczyt tłoczonych płyt 12x... tragedia... Jedyny plus to że nagrywa OK ![]() Pozdro.
![]() |
![]() |
#15 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
plytka ma wg. napisu "XTDL X-disc technology for data life" i jeszcze "xUDC x-disc ultra diamond coad" mam wses, ale nie wiem jak z niego wziac wykres... co do wykresow - sprawdzilem 2 plytki: x32 i x48 co ciekawe na tej x48 mam max 7 bledow C1, a na x32 do ok. 50min jest wzystko ok, tzn. bledow <10, ale pozniej widac "górę" - wykres rosnie do ok. 50 , a pozniej z powrotem opada na samym koncu niemal do zera. :o Na plycie cdr, ktora dostalem z napedem (niby firmowka LiteON) po nagraniu x48 mam wykres nieco gorszy od tego z xdisc x48, ale plaski(tzn nie ma takich wzgórz jak na xdisc x32). Na razie bie mam pod reka nic do wypalenia wiecej, wiec nie potestuje dzis nic juz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|