![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.09.2002
![]() |
![]()
Jak w temacie...
Ew czy mozna jakos skrocic czas nagrywania plytek z ~3,20 ? Sprzecior: Athlon 2000 512DDR nagrywa wyzej Win XP PRO Z gory thx Ostatnio zmieniany przez klayman : 22.07.2003 o godz. 23:10 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 22.02.2003
![]() |
Jesli dziala ok, to po co zmieniac
![]() Co do drugiego pytania, to te ~3,20 masz przy jakiej predkosci? Pewnie 48/52x, wiec nizej nie da rady zejsc... Na zakonczenie... ![]() Gdzie Ci sie tak spieszy, ze te 3,20 to duzo? Przy takich predkosciach jest duzo bladow odczytu, ale to juz inna bajka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
nie no ta nagrywara ma gora x40...
a co do zmiany biosu to myslalem, ze to moze pomoglo by z 2gim problemem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 22.02.2003
![]() |
Sorki za pomylke
![]() Ja mam max 24x, wiec te wyzsze predkosci mnie nie interesuja...tak samo jak Teaci...hehe ![]() Jesli 3,20 to dla Ciebie problem, to radze sprawic sobie cos szybszego, co poprawi czas o zaledwie kilka/kilkanascie sekund ![]() Tyle ode mnie...Pozdrawiam, Gorzala. Ostatnio zmieniany przez Gorzala : 22.07.2003 o godz. 23:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
spoko =)
hmm np. w teac'u 552e qmpel nagrywa x40 i ma ok 2:20 ...
![]() |
#6 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
-ile napedow odczytuje te plytki, palone na tych extremalnych predkosciach? Powiem tyle mam LG48@52 i pale 16x a jak mi sie spieszy 24x. I nie mam reklamacji ![]() ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
no ja mam do tego pioneera dvd-106 i czyta wszystko wypalone x40 a wypalam plytki tylko do wlasnego uzytku... (za duzo mi poginelo i zostalo zniszczonych zeby pozyczac innym ^^ =) )
![]() |
#8 |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
1.Jak wszystko działa OK to jaki jest sens zmieniać bios?
2. Ktoś ze starej gwardii tego forum kiedyś forsował pogląd, że optymalną prędkością nagrywania jest połowa prędkości maksymalnej nagrywarki. Zwykle stosuję się do tej zasady i zero problemów. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. Zmieniac bios jak jest wszystko OK
![]() 2. Podany wyzej czas 2.20 przy 40x nie jest realny, albo ten kolega nagrywal na plyte mniej niz 700MB albo liczyl czas wypalania samych danych bez leadin i leadout. 3. Polowa predkosci maksymalnej nagrywarki to madra zasada dla nowych szybkich nagrywarek i kiepskich plytek, szkoda ze wielu tu nie chce o tym pamietac i slepo ufa temu co pisze na plytkach. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|