Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Czy wpadl ktos na pomysl jak skasowac na CD-R sektor z danymi o pojemnosci CD? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/czy-wpadl-ktos-pomysl-jak-skasowac-cd-r-sektor-danymi-o-pojemnosci-cd-18527/)

memorando 16.03.2003 16:17

Re: Czy wpadl ktos na pomysl jak skasowac na CD-R sektor z danymi o pojemnosci CD?

Cytat:

LucasKrakow napisa***322;(a)
jw:)

bardzo prosze o pomoc
a potrzebuje to do nagrania cd audio i probie odpalenia na odtwarzaczu DVD Sony ktory to nie chce za nic czytac plyt CD-R
no chyba ze jestem w blendzie co do diagnozy???
jezeli ktos wie jak obejsc cos takiego to tez bardzo prosze o pomoc
Dziekuje

podaj model tej wioeży sony dokladny model ja mam sony stary ma starą sony wieżę 4 letnią i jego czyta cdr cdrw i 80 minutowe nośnki 90 nie czyta ta stara moja zaś ma niecaly rok i czyta cdr cdrw i 90 nośniki 99 nie sprawdzalem

-Sid-The-Rat=> 16.03.2003 16:19

masz wieze sony - a nie klocek (na dodatek nowy i z wysokiej polki) roznice sa na tyle oczywiste ze nie bede ich podkreslal

czytniki SONY - wszystkei z serii ES i wyzszych i czytniki DVD sprawdzaja atip plyty - tak jak robi to nagrywarka - jesli widzi tam cokolwiek innego od 'tloka' daje tej plycie bana i papa

nie da sie tego ominac, oszukac czy przeskoczyc - SONY jest firma ktora bardzo lubi utrudniac zycie piratom - w koncu ma tez wytwornie muzyczna ktorej nie bedzie strat przynosic

wymien ten sprzet jesli mozesz - jesli nie - zostaja ci tylko tloki zza Buga

memorando 16.03.2003 17:18

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
masz wieze sony - a nie klocek (na dodatek nowy i z wysokiej polki) roznice sa na tyle oczywiste ze nie bede ich podkreslal

czytniki SONY - wszystkei z serii ES i wyzszych i czytniki DVD sprawdzaja atip plyty - tak jak robi to nagrywarka - jesli widzi tam cokolwiek innego od 'tloka' daje tej plycie bana i papa

nie da sie tego ominac, oszukac czy przeskoczyc - SONY jest firma ktora bardzo lubi utrudniac zycie piratom - w koncu ma tez wytwornie muzyczna ktorej nie bedzie strat przynosic

wymien ten sprzet jesli mozesz - jesli nie - zostaja ci tylko tloki zza Buga

Niektore modele techniksa samych odtwarzaczy cd mają to samo i np model denona jeden jeden bo znam tylko ten jeden z autopsji w ogole odmawia cdr cdrw czytania kumpel mial tego denona i mu nie czytal cdr wcale

tazz 16.03.2003 18:38

a co mowi instrukcja obslugi tego dvd?
ja co prawda nie mam sony ale moj dvd tak ma ze audio odtwaza tylko na tloczonych, na cdr i rw odtwaza ale mp3

LucasKrakow 16.03.2003 23:30

Cytat:

Sebastian997 napisa***322;(a)
Słuchaj, a spróbuj coś nagrać na płycie CDR FOR AUDIO . Skoro to sprzęt SONY to może sprawdza ATIP nośnika i jak widzi nagrana muze na zwykłe CDR do nie odtwarza "na złość". Zdaję sobie sprawę, że to mało prawdopodobne bo takie numery robią raczej stacjonarne nagrywarki, a nie odtwarzacze, ale co Ci szkodzi sprawdzić ?
hmmmm
moze to i dobry pomysl
prawde mowiac to nie sprawdzalem tego
dzieki za pomysl
dam znac co z tego wyszlo:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:19.