![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.08.2001
![]() |
![]()
Witam. Na dniach chcialbym zakupić jedną z tych nagrywarek : LG GCE 8480B , TEAC W540E , TDK CyClone 48x24x48. I tu pytanko do was : Który napęd wybrać
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
TEAC
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
bosze... ktory to juz raz?? Nie no wybacz, ja bym nic nie powiedzial gdyby bardzo podobny temat byl przed miesiacem czy dwoma (no bo w koncu sprzet sie zmienia) ale naprawde myslisz ze przez tydzien cos sie zmienilo (a pewnie jakis tydzien temu temat byl walkowany jak nie krocej). Poczytaj troche zanim zalozysz nowy (w dodatku wywolujacy spory) temat!
Pozdrawiam...
#4 |
Gość
|
LG lub Liteon.
Zapraszam do testow na cdrinfo.pl |
![]() |
#6 |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Liteona albo Teaca.TAk sobie pomyślałem bo mam Teaca 524E,że niepotrzebnie niedawno kupowałem Cdrom trza było kupic do kompletu CDRW Liteon i to by była zgrana paka.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 31.10.2002
![]() |
jak chcesz miec cos na nagra wszycho i jest w mire dobre to tak
Teac - ale nie przegrywa nowego zabezpieczenia SafeDisc 2.80.xx TDK - to inaczej PLEXTOR z plastikowa soczewka (nie polecam)!!! LiteOn - przegra wszycho co jest na ryku do nagrywania ;-)) jak chcesz ja mam Litka 40x i jest super!!
#8 |
![]() |
Czy Wy wszyscy w ogóle przeczytaliście tego posta ?
Ta nagrywarka TDK to nowy model, wypalający RW x24. Chipset MediaTek 6. Sprawa druga : TDK to albo Sanyo, albo - jak w tym przypadku - LiteOn. Kropka. Ja bym wybrał tego TDK. RW x24 to jest coś. |
![]() |
![]() |
#9 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
RWX24... taaaaa... jakos jednak jeszcze nie widzialem w sklepie takich nosnikow... Ale to moze kwestia lokalnego niedoboru (Szczecin)
#10 |
![]() |
Już się zaczynają pojawiać. Niedługo (czytaj : w przeciągu 2 miesięcy) powinny być normalnie dostepne.
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 31.10.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
#13 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.07.2002
![]() |
Wybierz TDk jeżeli lubisz ładny design ,a LG jeśli lubisz w miarę dobrą jakość , przystępną cenę oraz całkiem przywoity wygląd.Natomiast jeśli stawiasz na jakość to kupuj TEAC (niestety ma brzydki wygląd,ale w końcu liczy się zawartość a nie wygląd zewnętrzny !!! )Ja osobiście posiadam LG 32x10x40 i jestem z niej zadowolony pomimo iż raz jush była w naprawie :}
#14 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.08.2001
![]() |
Witam. No więc z tego cou tu napisaliście to nie warto inwestowac w TDK... Druga sprawa to LiteOn-a nie kupie bo jakos takoś nie mam zaufania do tej firmy.Po prostu zbyt dużo ludzie na niego narzeka. Apropos wlasnie sie pozbylem LG GCE-8320B (znalazlem jakiegos ciemniaka i dal za nią 250 zyla)Nad Teac-iem się zastaniawialem ale patrząc na wynik testu na cdrinfo wychodzi na to ze nie łamie SD 2.51^. Wychodzi na to ze znowu kupię LG ale lekko sie przerazilem czytajac test tej nagrywary w Enterze (nie kupuje regularnie), przegrala z niejaką Traxdata!!! Ale sądzę ze cos tam skopali bo nie wierze że nagrywara o prędkości 48x wedlug Lg) nagrywa plytkę w ponad 7 minut!!!Ok dzieki za jakotakie info o sprzęcie. Nara
|
![]() |
![]() |
|
|