![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.03.2002
![]() |
NA CZYM WYPALAĆ?
Mam pytanko, na czym dobrze wypalac, wiem ze pewnie na plytach za 4zl no ale nie kazdego stac. Esperanza? najtansza, ale sporo roznych opini o niej jest, Platinum? Podobno bardzo dobre i calkiem tanie, Samsung? Podobno niezle, ale hardware komnputerowy to nie dla nich robota, tak a propos to bylo,. Co polecacie w miare taniego i dobrego?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rzeczy wazne i muzyka na verbatim metal azo lub data live (ceny 2-2,5 zeta zalezy gdzie kupisz). Gry i inne badziewie na czymkolwiek, bo trwalosc szajsownych nosnikow mniej wiecej odpowiada aktualnosci tego co na nich jest. Oczywiscie wczesniej sprawdz czy beda sie w ogole zapisywac i czytac na twoim sprzecie. 8)
|
![]() |
![]() |
#3 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Ja Ci odrazu napiszę:
NIE MA JEDNOZNACZNEJ ODPOWIEDZI. Zrób testy różnych płyt swoją nagrywarką, a do ważnych kopii stosuj dobre (to jest moje zdanie) niebieskie albo czarne płyty. I tyle. I zajrzyj na CDRInfo - tam są opisy płyt. I ciach |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.03.2002
![]() |
Ja wypalałem na rózynych płytach i oprócz ceny to nie widzę dużych róznic. Ostatnio kupiłem kilka TDK 700mb po 2,29 i działają OK. Maks prędkość to 24x co i tak jest dla mnie za dużo
|
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
Verbatimy DataLifePlus SuperAzo 700MB (ceramiczna ochrona gory) za za 2.10 PLN (tez w paczkach po 5)
za***iste plytki, najlepsze moim skromyn zdaniem, TDK leci przy nich na glowe |
![]() |
![]() |
|
|