![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.02.2005
![]() |
Problem z wypalarką LG 52x32x52x.
Cześć.Mam taki problem z wypalarką cdr LG 52x32x52x,ze nie chce mi nagrać żadnej płyty .Objawem jest to, że pasek użycia bufora w programie Nero waha sie od 0 do 100. i proces nagrywania kończy sie niepowodzeniem.Prosze o odpowiedz; co może byc tego przyczyną? Z góry dziekuje.Milena
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Włącz DMA
Win XP - właściwości mojego komputera > sprzęt > Menedzer urządzeń > Kontrolery IDE.... > Podstawowy kanał IDE > Właściwości > Ustawieniazaa wansowane > DMA jeżeli dostępne Win 9x - początek podobnie tylko wybierasz W menedżerze CDRomy i swąją nagrywarke i zaznaczasz ptaszkiem DMA i restart kompa Zobacz czy będzie ok.. ![]() Albo dokładniej tu: http://cdrinfo.pl/cdr/artykuly/winxp...xptips.php#dma Ostatnio zmieniany przez gallus : 09.02.2005 o godz. 00:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
Powyższa rada powinna pomóc, też tak miałem z buforem na początku, gdy nie miałem włączonego DMA, ale płyty nagrywałem bez problemu, tylko trwało to dużo dłużej niż powinno Powodzenia ro29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Cytat:
Oczywiście zgadzam się z kolegą lecz pomimo czasami włączonego DMA napęd może zgłaszać się jako Multi Word DMA. Kiedy miałem LG powodowało to wiele problemów z nagrywaniem normalnym jak i pakietowym. Chyba najlepszym wyjściem mimo zaznaczonego "ptaszka" w polu DMA, usunąć oba kanały IDE, reset i sprawdzić czy napęd zgłasza się jako Ultra DMA 2. No chyba ,że napęd jest na zwykłej taśme i działa na PIO. Pozdrawiam. Ostatnio zmieniany przez Dorian : 09.02.2005 o godz. 04:38 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
czy to taśma 40 czy 80 żyłowa to nagrywarka powinna działać w trybie UltraDma 2.
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 09.02.2005 o godz. 09:29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Cytat:
Moja pomyłka. Fakt. |
|
![]() |