![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Jakich płyt cdr i cdrw używacie najczęściej ?
Napiszcie jakiej marki płytek używacie najczęściej i dlaczego te są waszym zdaniem najlepsze ?
|
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
Nie wiem po co ci to info ale skoro chcesz wiedziec.
samsung 80min pakowane po 50szt. dysan 650 &700 MB w slimach esperanza 80 min z fioletowym paskiem na spindlu traxdata 650 MB srebrna (zolte sa koszmarne) pudelka std. lg 650 & 700MB (tylko do starych odtwarzaczy audio) dlaczego takie? bo tanie i malo mi ich padlo a nie mam problemu z ich odczytaniem po jakims czasnie jak to zdazylo mi sie w przypadku 'silver ciccle'. na ostatnia setke dysanow polecial mi tylko jeden przez balagan w systemie. z esperanz tez jedna ale nie wiem czemu. samsng jak na razie zaden uzywam teac'a 516EB - zapis i Teac 540e + LG52MAX - odczyt
#3 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
TDK Reflex Ultra To te drozsze, glownie do Audio. Trwalosc i jakosc Platinum 700, Esperanza 700, Sigma Platinum 700 - do danych (bo tanie). Moze jak stanieja jakies czarne CDRy to zaczne ich uzywac |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.11.2001
![]() |
Wg mnie najlepsze sa chyba Verbatim metal azo, ale sa za drogie. Na codzien uzywam najtanszych plyt jakie znajde ostatnio silvercircle czy jakos tak, wypalilem ich sporo i zadna mi nie padla ( tzn padly ale z mojej i windowsa winy
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Gość
|
Cytat:
Esperanza Black Esperanza SilverBlue bardzo rzadko Sony niebieskie prawie wogule Verbatim Metal-AZO i żadne inne jak nagrywam dla kogoś Sigma Przedruk Esperanza Przedruk Podróbki BASFów za 1,10PLN :-) wszystkie inne byleby były tanie Dlaczego na takich? Bo kupuje sobie dajmy na to 100 płyt z kopertami i kosztuje mnie to w porywach do 150PLN (mnie pudełka nie są potrzebne - koperty zajmują mniej miejsca) a jakbym chciał kupić 100 Verbek to zabuliłbym m/w 2x tyle, pozy tym wychodze z założenia że jak płytka ma się z*** to ****ie się niezależnie od tego czy kosztowała ponizej 1PLN (Sigma) czy ponad 3 (Metal-AZO). Może ktoś nie zgodzi się z cenami ale to już jego problem ;-). Co do CD-RW to mam i używam 2 (słownie DWIE) - BASF 4x 650MB (ok. 150 nagrań już przeżyła) i Esperanza HS 700 (chyba bo nie mam pod ręką, ok 100 nagrań). Więcej mi nie trzeba. |
|
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.12.2001
![]() |
Polecam Visio 700 pakowane np. po 50 szt. Taniocha, pale x16 i nic sie nie dzieje, jednak do muzyki nie radze.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
ja uzywam takich okraglych z otworem w srodku, roznej masci i jakosci
![]() a tak powaznie to jakiej firmy i czy sa CDRW 700 High SPeed i ile moga kosztowac ? |
![]() |
#8 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie ma płyt CD-RW 700 MB Highspeed, po prostu nie istnieją.
#9 |
liniejący leming
Zlotowicz
Nie ma płyt CD-RW 700 MB Highspeed, po prostu nie istnieją.
#10 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#11 |
liniejący leming
Zlotowicz
Sorry, rzeczywiście jest CD-RW Esperanza 700 MB HS
#12 |
Gość
|
Są jeszcze TDK 700 HS
|
![]() |
#13 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.02.2002
![]() |
Ja wypalam cały czas na Platinium 80, bo są tanie i niezawodne (żadne nie śmigają tak na wieży jak te) A z Verbatimkami moja wieża ma problemy
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
RTS Widzew Łódź
Data rejestracji: 07.07.2000
![]() |
Cytat:
ja uzywam - Verbatimek - najlepsze i Platinum - tanie i bobre
![]() |
#15 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Najlepsze wedlug mnie to Basf, Verbatim,TDK.
Nie radze nagrywac na jakis tanich plytach. W kazdyms razie nagrywam na firmowych. Te tanie plyty w kopertach jakos mnie nie przekonuja. Przyklad zgrywam sobie film z plyty na twardziela to trwa cos w granicach 4-5 min. A gdy mam jaka badziewiasta to tak cos kolo8-10 min. Szlag mie trafia wyglada to tak jakby zaraz mial wyskoczyc komunikat, ze windows nie moze odczytac z okreslonego urzadzenia. |
![]() |
![]() |
|
|