![]() |
Dzieki za odpowiedz. Propo sliny tez uwazalem to za idiotyczny pomysl ale tak naprawial cdrom koles z serwisu w ktorym zostawilem laptopa :) (Laptopa oczywiscie nie naprawili).
|
Z tego co ja słyszałem, to nie powinno sie czyścić rozpuszczalnikami i alkoholami, ponieważ osłona lasera (soczewka) w niejtórych modelach jest plastikowa i może zmatowieć. Ja osobiście czyszczę patyczkiem do uszu nawilżonym wodą destylowaną.
|
Rada z serwisu ricoha: miekka szmatka zwilzona woda destylowana, taka zeby nie pozostawiala paprochow. I zadnych srodkow chemicznych.8-)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wacik do uszu lub cos innego bardzo miekkiego. Plus - Czysty alkohol, ktory NIE MOZE zostawiac osadu. Stad spirytus salicynowy i inne cuda odpadaja.
|
Jak czyściłem CD-ROM to używałem patyczków do uszów :-) i spirytu. Napęd chodził jak przecinak.:P
|
Re: Czyszczenie nagrywarek.
Cytat:
ŚLINIĄĄ chlopie skadz ty sie urwał??Ale sie uśmiałem. Moim skromnym zdaniem jak nagrywarke tzreba czyścić a by działa to oznacza ze już długo nie podziała ja bym się jej pozbył. A co do pomysłu ze Śliną to pogratuluj ode mnie pomysłodawcy... |
Czyszczenie nagrywarek.
Czesto musze czyscic swoja nagrywarke bo niechce mi nagrywac plyt.
Zreguly robie to na sucho. Nieuzywam zadnych plynow. Rozkladam calosc i przeczyszcza od kuzu zwykla paleczka do uszu... Zastanawiam sie jaka powina byc prawidlowa technika czyszczenia. Z tego co wiem nienalezy korzystac z plyt czyszczacych poniewarz rysuja soczewke, ani z zadnej wody. Slyszalem ze mozna czyscic "slina", ale niewiem czy to prawda. A moze mozna wykorzystac do tego plyn polaroida do czyszczenia kineskopow? Jak to powinno wygladac? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:35. |