Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.10.2003, 14:54   #1
SUNSET
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.06.2003
SUNSET w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DAO, a TAO; zawieszanie systemu

Wiem, że dużo już napisano na tym forum na temat zawieszania się systemu przy nagrywaniu, ale mnie nie udało się znaleźć odp. na mój problem. Chodzi o to, że,gdy próbuję nagrywać, czy choćby zrobić symulację w trybie DAO, system siada. Natomiast wszystko gra w trybie TAO.
Wiec co może być nie tak? ASPI jest OK, UDMA włączone. Używam:
LiteOn 52/24/52, Nero 6, Celeron 400, dosyć RAMu. Robiłem niedawno reinstalkę,no i coś od tego czasu jest nie tak, choć Norton Utilities nie widzi żadnych błędów.
Swoją drogą przy odtwarzaniu niektórych filmów (tzn. na samym ich początku) pojawia się inf., że odpowiedni program, np. AllPlayer - wykonał nieprawidłową operację i dupa. Kodeki raczej wszystkie potrzebne mam, bo kumpel ma takie same i u niego chodzą te filmy.
Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniany przez SUNSET : 05.10.2003 o godz. 14:56
SUNSET jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.10.2003, 14:59   #2
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
A ty czasami podczas angrywanie nie masz włączonego jakiegoś programu w tle np. antywira?
SEBAW jest offline  
Stary 05.10.2003, 15:01   #3
CrazyLucas
Forumator

Data rejestracji: 30.12.2002
CrazyLucas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
co do filmow to ja bym sprawdzil stery do grafy, problem z nagrywara - sprawdz kable IDE czy sa dobrze podlaczone, mozesz tez sprobowac zaktualizowac bios w nagrywarce
i jeszcze jedno - jezeli masz alkochola albo clone cd i wlaczona opcje "ukryj nosnik cdr" to sprobuj ja wylaczyc i wtedy sprawdzic
CrazyLucas jest offline  
Stary 05.10.2003, 17:21   #4
SUNSET
Nowy na forum

Cytat:
CrazyLucas napisa***322;(a)
co do filmow to ja bym sprawdzil stery do grafy, problem z nagrywara - sprawdz kable IDE czy sa dobrze podlaczone, mozesz tez sprobowac zaktualizowac bios w nagrywarce
i jeszcze jedno - jezeli masz alkochola albo clone cd i wlaczona opcje "ukryj nosnik cdr" to sprobuj ja wylaczyc i wtedy sprawdzic
IDE są w porządku, już wcześniej sprawdzałem, bios też raczej jest dobry, bo przed reinstalką wszystko grało.Ale sprawdzę stery do grafiki. Dzięki
Co do pierwszej wskazówki, to wszystkie inne aplikacje, jak np antywirus, mam wyłączone.
SUNSET jest offline  
Stary 06.10.2003, 08:32   #5
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
A tak na marginesie, z jakiego NERONA korzystasz
SEBAW jest offline  
Stary 06.10.2003, 16:52   #6
SUNSET
Nowy na forum

Cytat:
SEBAwl napisa***322;(a)
A tak na marginesie, z jakiego NERONA korzystasz
Nero 6.0.0.9
SUNSET jest offline  
Stary 06.10.2003, 17:11   #7
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Zaktualizuj do 6.0.0.19 + spolszczenie.
SEBAW jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: