![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
dekompresja mp3 Eesy CD-DA Extractor-EAFC
Postanowiłem zdekompresować swoje mp3(bitrate 192 i więcej)-do wav.W EAFC z Eesy CD-DA
EXTRACTOR V 4.3 jest funkcja "uśrednij do", a w En. wersji jest to :normalize". Jak ta funkcja działa? Czym się różni wersja 4.3 od wersji 5.0 Eesy CD-DA Extractor? Może jest lepszy program do dekopresji mp3? (Zależy mi na jak najlepszej jokości dźwięku) Czy jest www które wyczerpuje ten temat? Może jest jakieś inne forum-typowe dla moich zainteresowań? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
1. Wpadnij na stronę Replay Gain
2. Poszukaj strony z programem MP3Gain i użyj go do usunięcia "przesterów" (album gain/audiophile gain) 3. Ściągnij plugin MAD do Winampa. Oferuje dithering i noise shaping. 4. Ewentualnie możesz użyć MADa do zdekodowania na 32 bity (lub 24, zależy, co będzie działać poprawnie) i do konwersji na 16 bitów, ditheringu i noise shapingu użyć SSRC. 5. Jeśli nie wiesz, o czym pisałem w punkcie 4, to pozostań przy punktach 1-3. Jakość dekompresji będzie bardzo dobra (pomijając marną jakość mp3 w ogóle). |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
No i tak- ja tu pytam, a na cdrinfo stoi jak byk;
"Normalize-(czyli uśrednij, w wer. pl): Termin uzywany w programach do obróbki plików muzycznych, lub zgrywających nagrania na dysk twardy komputera, pozwalający na automatyczne wyrównanie pozimu głośności poszczególnych nagrań" Tylko, jak działa w tej funkcji regulacja(%)? Ponawiam też pytanie o adres strony gdzie wyczerpującą opisany jest temat mp3-wav-audio-itp. |
![]() |
![]() |
|
|