![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.06.2002
![]() |
Denerwujący problem z NERO - ciągle robi mi image'a
Witajcie,
jakos nigdy nie mialem z tym problemow az tu nagle cos sie pochrzanilo i nie wieem czy ja cos zle ustawilem czy NERO cos wariuje. Otoz, kiedy zaladuje image do MDaemon'a i chce w nero "na chama" przegrac wszystkie pliki na CD, to po przeciagnieciu plikow do drugiego okna nowej "kompilacji" nero zaczyna mieszac po dysku, czyta kazdy plik - tak jak by robil sobie Image'a. Pokazuje sie okienko progress i mieli, mieli, mieli...Problem ten mialem zarowno w 5.5.9.0 jak i w 5.5.9.9 Kiedys w starszej wersji jakos bylo ok, przeciagalme, pliki byly w drugim oknie i je normlanie nagrywalem a teraz cos kombinuje. Co moze byc tego przyczyna? Moze czegos nie odkliknalem ![]() Z gory wielkie dzieki za pomoc! Pozdrawiam, Cacek P.S. System to XP Prof PL |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.08.2002
![]() |
Witam
Miałem to samo i zajażyłem o co mu chodzi. To będzie ciągle , ponieważ on myśli że chcesz zgrać z płyty cd włożonej do napędu , a nie z obrazu płyty znajdującym się na dysku twardym. Progress oznacza postęp w kopiowaniu tych plików na dysk lub sprawdzaniu poprawności odczytu , nie jestem do końca pewien i dlatego ciągle muli. Sprawdze i dokładnie napisze Ci na maila , jeśli będziesz chciał. oto mój mail : inferno@gower.pl Pozdrawiam
#3 |
Nowy na forum
![]() |
CDR Win
I jeszcze jedno tak troszke z innej beczki. Jezeli CDR Win'em nagrywam plyte z *.bin'a i zaznacze otwarcie nowej sesji, to jak pozniej przy pomocy nero dogram cos jako druga sesje i zamkne plyte to niestety juz tej drugeij sesji nie widac. Moze ktos wie czemu tak sie dzieje i co na to poradzic ?
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Inferno --> tak wiem, ale przed reinstalka XP i na troche starszym nero (juz nie pamietam numerku) przeciagalem te pliki z MDaemon'a tak samo jak by byly na dysku...to nie trwalo nawet 2 sekund a teraz mieli i mieli....poza tym jak przeciagam z dysku wieksza ilosc (np 2 GB) to nie dosc ze robi to momentalnie, to nie krzyczy ze nie ma miejsca w cache'u na dysku a jak to robie z imagea i nie costawie mu tyle ile by potrzebowal wolnego to sie wykalad z komunikatem ze mu braknie miejsca.....
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.08.2002
![]() |
jestem aktualnie w necie , mój numer gadu gadu :1309262
#6 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jedno pytanko - czy twoj nero widzi w ogole twoja nagrywarke? Jesli jej nie widzi to musisz zmienic seriala - najlepiej w wersji OEM lub normal czy jakos podobnie, zakladam ze masz w miare nowego nero i jest w stanie wylapac twoj naped (nie podajesz tych rzeczy).
Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 17.09.2002 o godz. 19:49 |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Nero jak najbardziej widzi moja nagrywarke. Nagrywarka to Plextor PX-W1610A z najnowszym biosem a Nero tak jak pisalem 5.5.9.0 i 5.5.9.9 dokaldnie ten sam problem...no i nie wiem co z tym fantem zrobic
|
![]() |
![]() |
#8 |
XV1100
Jesli masz dobry image to jesli juz ladujesz go do daemona to zgraj go poprzez cd-copy w locie a nie przeciagaj w okienkach. Jesli jest to format obrazu obslugiwany przez nero to menu plik->nagraj plik obrazu i po sprawie...no chyba ze cos innego sie miesza
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Tak tylko ze chcialbym miec do tego image'a dodac pare rzeczy, np dograc patcha do plyty czy cos i dlatego chcialem to robic na plikach. Poza tym tak jak pisalem chcialbym miec np otwarta plyte zeby ewentulanie pozniej moc dograc jakies pliki - jakies sugestie jak to mozna inaczej zrobic?
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
XV1100
No to znaczy ze kombinujesz hehe
![]() |
![]() |
![]() |
|