![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
STEREO,J-STEREO,FORCED STEREO?? w CDex
Witam all. Jak w temacie,ktora opcje wybrac w CDex przy zgrywaniu plytki na mp3 i co to wlasciwie jest??
POZDRAWIAM |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Panowie i panie prosze o pomoc bo nie wiem jak to ustawic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
|
![]() |
#3 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Po prostu użyj STEREO.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
ALE SKORO SA JAKIES OPCJE TO PEWNIE JEST JAKIES ZNACZENIE. NO NIE? POMOCY!!!!
|
![]() |
#5 |
Gość
|
Widze ze nikt mi nie chce powiedziec,a moze nikt nie- wie??
|
![]() |
#6 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
zgraj sobie jakis trak w stereo i stere Force i posluchaj.
Ja tam nie widze zadnej roznicy, ale nie mam kwadrofonicznego zestawu do sluchania |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
moze zaczne troszke inaczej -= NIE UZYWAJ CDEX DO ZGRYWANIA PLYT!!!!!!!!!!!!!!!!
Facet- na na mojej CD RW z odczytem 40 srednio plyte z muza, ktra zajmowala 300 MB zrzucalem i pakowalem okolo 40-60 min. A proca mam ok- Duron 950 + 256 Ram. Powinno robic w kilka minut, nie? 40 MB piosenka zrzucała (TYLKO) sie ze 3 minuty. Dopiero jak się przezucilem na Digital Copy (do rippowania) to zrzucało 20 sekund (tak, ta sama piosenke) i pakowalo drugie tyle ( Na CD EX pakowalo mi 3 min). Parametry mialem ustawione, a czasem nawet bardziej wymagajace.... Takze mowie Ci -wywal CDex! |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.03.2002
![]() |
Dzieki.Masz racje "troche"wolno to chodzi w CDex ale słyszalem ze taka operacja musi trwac zeby zachowac jak najlepsza jakosc dzwieku,podobno sa programy ktore robia to szybko ale niezbyt dokladnie.Jesli ten program co urzywsz jest OK to napisz gdzie go znalezc.POZDRAWIAM
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.03.2002
![]() |
aha,najlepiej gdyby byl ten program zpolszczony!
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
predkosc to nie wszystko.
ja uzywam cdex do calego procesu (zgrywanie i kodowanie) bo cdex uzywa kodera LAME ktory jest najlepszy (-q 0). tryb j-stereo czy stereo zalezy od bitrateu ktorego uzywasz, jak 128-160 to rob j-stereo, ja lece tyko 224 stereo, rezultaty b dobre. pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.08.2004
![]() |
[...] W LAME mamy do wyboru 3 typy stereo: stereo, joint-stereo i forced joint-stereo W trybie stereo program kompresuje każdy z kanałów oddzielnie. Jest to najlepszy wybór przy kompresji nagrań z podkreśloną stereofonią. W trybie joint-stereo kompresor analizuje nagranie i jeśli dojdzie do wniosku że oba kanały są do siebie podobne, oblicza ich sumę i różnicę. Różnica dwóch ścieżek podobnych do siebie jest bliska zeru i sygnał może być poddany silnej kompresji. W efekcie uzyskujemy mniejszy plik ale zacieramy efekt stereofonii.
W trybie forced-stereo dzieje się podobnie z tą różnicą że koder nie żadnych analiz tylko zawsze dokonuje kompresji sumy i różnicy kanałów.[...] oryginalny text BTW Facet zadał pytanie o różnice w kompresjach a wy wode lejecie i piszecie, że ja to bym kompresował w tym albo w tym. Tak się składa, że szukałem w necie rozpiski co to jest Forced Stereo i znalazłem się tutaj, ale jak to w polskim necie bywa są tylko przechwałki kto co używa ale żadnej mądrej i konkretnej odpowiedzi. Co do CDex używam go długo i jest niezawodnym darmowym kombajnem do muzyki.A jak słyszę, że ktoś ma AMDeka i się pluje to mu współczuje.Kup sobie Intelowski zegar i przestań narzekać, ja mam obecnie Celeron 2.2 i plik ok 40 mb w VBR robi ok 1 minuty i to z normalizacją! |
![]() |
![]() |
#12 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 13.12.2003
![]() |
albo użyjcie Gogo (standardowo nie ma w Cdex) i kompresja trwa ok 15-25 s. przy 192kbps
|
|