Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.01.2006, 18:34   #1
kuba_n2
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.11.2005
kuba_n2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation Problem z nagrywarką LG GCC-4120B

Witam wszystki bo jestem tu pierwszy raz, mam problem z moją nagrywarką (LG GCC -4120B) kiedy próbowałem nagrać płyte wszystko szło w porządku na końcu nagrywania pokazywało się potwierdzenie pomyślnego zapisu ale płyta nadal był pusta, i można było na nią nadal nagrywać, miałem też problem z odczytem płyt DVD kiedy wkładałem płyte do napędu nic się nie działo, kiedy chciałem otworzyć płyte komputer się zawieszał i na żeby wrócił do normalnego stanu pomagało tylko wyciągnięcie płyty. A drugi problem to ten >>dzwięk << podczas odczytu płyty, pojawai sięzawsze na początku przy rozkręcaniu się napędu potem jest już dobrze, dzisiaj przedmuchiwałem napę i problem z tym dzwiękiem pozostał a problem z nagrywaniem i odczytem DVD zniknął. Prosze pomóżcie !!!
kuba_n2 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.01.2006, 23:34   #2
ToLdi
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.05.2005
ToLdi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam ta sama nagrywarke. Z odczytu plyt DVD rzadko korzystam ale zauwazylem ten sam problem: wkladam plyte do napedu rozkreca sie costam czyta po czym sie zawiesza, ale jak wysune plyte wszystko wraca do normy. Z wypalaniem plyt tez ostatnio mam problem. Nero wykrywa niektore plyty ( niezaleznie od firmy) jako takie ktorych predkosc max to 4 razy. A po wypaleniu z ta zawrotna predkoscia plyta jest czysta. Srednio to co 3-4 plyta zostaje tak przez nagrywarke wykryta. Na raz tak wypalona plyte mozna nagrywac pare razy ale i tak nie dziala :
Natomiast z zadnym niempozadanym dzwiekiem nie mialem jeszcze problemow. Napisales ze pomoglo przedmuchiwanie, czyli juz te problemy nie wystepuja? Przedmuchales tylko w srodku naped czy czysciles moze laser ? Fajnie by bylo jakby to pomoglo chociaz niechce mi sie za bardzo wierzyc ale nie przekonam sie jak sam nie sprawdze :cool:
Jak nic nie pomoze to trzeba sie przesiasc na cos innego.
ToLdi jest offline  
Stary 03.01.2006, 14:47   #3
kuba_n2
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.11.2005
kuba_n2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
problem z tym dzwiękiem przy rozkręcaniu płyty pozostał, zniknął problem z DVD i z nagrywaniem płyt. Otworzyłem napęd i wyszyściłem laser, wyczyściłem też mechanizm od wysówania tacki bo z nią też miałem problem.
kuba_n2 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: