![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
nadruk na cdr
czy sa do tego specjalne drukarki? jesli tak to mniej wiecej ile kosztuja a moze na zwyklych da sie jakos nadrukowac?
jak mozecie to pomozcie dzieki ![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
sorki ze nie uzylem wyszukiwarki, teraz uzylem i troche znalazlem ale w takim razie jeszcze dwa pytania:
- ile teraz kosztuje najtansza drukarka do tego? - ktore naklejki byscie proponowali i czy bardzo rozni sie naklejka od nadruku? |
![]() |
#3 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
drukarka do drukowania na plycie- gdzies widzialem oferte
kosztuje ok.2000 zl moze troche wiecej. A do drukowania na specjalnym papierze do naklejania na plyte moze byc normalna plujka |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Sam robie takie przerobki drukarek jak chcesz to mozesz sie zglosic calosc gdzies ci wyjdzie 1000 zl z moja drukarka . Sa oryginaly za 4000 zl na 2 cd ale sie psuja po miesiacu i sa do dupy . moj mail sirgoro@interia.pl
|
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.05.2001
![]() |
Problemem tym interesowałem się ponad pół roku temu. Wtedy dostępna była tylko jedna drukarka o takich możliwościach (oczywiście mówimy o domowym zastosowaniu
![]() Oczywiście dostępne są drukarki do zastosowań półprofesjonalnych - drukują na dwóch płytach na raz, mają podjnik płyt, etc. ale cena nie jest "user frendly". Kupując taką drukarkę musisz wiedzieć jedno - płyta powinna mieć powierzchnię umożliwiającą na niej na druk, np. jedne z Verbatim'ek - ale widziałem ją kilka m-cy temu. Nie do końca orientuję się co z możliwością nadruku na płytach "zwykłych" - pewnie można, ale pytanie o efekt końcowy ![]() Jeżeli chodzi o naklejki na płyty - jak było napisane można używać prawie dowolnej drukarki ![]() ![]() ![]() Streszczę: jeśli potrzebujesz przyozdabiać płyty "krótkookresowe" - na zaliczenie, jakieś prezentacje dla firm, etc. i nie robisz tego masowo to naklejka wystarcza i jest stosunkowo tania - szczególnie jeśli już posiadasz jakąś drukarkę ;-). Jeśli chcesz przyozdabiać płyty "na zawsze" lub mają być one CZĘSTO używane w czytnikach CD to lepszy jest nadruk. Jednak przy niewielkich ilościach jest to bardzo kosztowne ![]() A tak BTW: prośba do Goro - mozesz przesłać mi troche więcej informacji na priv: schizoid@cc.uni.torun.pl. Sorry, że tak sie rozpisałem... Nie zdarza mi się to często ![]()
#6 |
Gość
|
dzieki wszystkim za rady, Schizoid P. fajnie ze sie rozpisales, troche informacji zawsze sie przyda
![]() Goro poslalem ci maila, mozesz odeslac troche informacji tak jak Schizoidowi. |
![]() |
|
|