![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
WWW.ALLEGRO.PL - Strefa Tanich Nagrywarek i nie tylko
Tytul sam mowi za siebie. Plextor 24x za 400zlociszy - nowy, LiteONy przewaznie o 50 zl taniej. Nie wiem ilu z was wlazi na ta strone, ale ja juz pare zeczy tam kupilem i jestem zadowolony.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
wiesz... ja ma taka zasade, aby nie kupowac czesci od komputera ktore sa uzywane
nie zastanawiales sie ile pytek wypalila ta nagrywara i dlaczego jest taka tania? |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.02.2002
![]() |
To prawda. Pomysl kiedy sprzedaje sie nagrywarke. Np. ja sprzedaje wtedy gdy wiem ze niedlugo przestanie dzialac, a jak dziala to po co ja sprzedawac. Przecierz nie po to kupilem zeby od razu sprzedac i to taniej.
Ale zamotalem. Hihi |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Mialem na mysli nowe sprzety ktore goscie przywoza z niemiec albo Bog wie skad, szczerze mnie to nie obchodzi, byle - tak jak mowicie - byla nowa. Dzisiaj wlasnie dostalem w ten sposob z wroclawia ( moj piaty zakup poprzez allegro Plextorka 40x za BOX za 450 zl. To chyba dobra cena jak za takie nowe cacko. Pozdrawiam i jeszcze raz, macie 100% racjii ja zawsze bylem takiego samego zdania : To co mechaniczne - zawsze kupuje nowe !!!
#6 |
Wyjadacz ;)
![]() |
grzeniu, nigdy nie bede mial pewnosci ze sa 100% nowe. ale dla przykladu mozna pewne ryzyko zminimalizowac. Po pierwsze BOX, instrukcje i sama wypalarka pachnie swierzoscia , zafoliowana itd. Po drugie Plextor 40x jest dosyc nowy na rynku wiec raczej uzywany nie byl, jak ktos sprzedaje taki NOWY model to albo z kopcony albo faktycnie nowy, po trzecie gosc mial troszke kolorowych znaczkow co swiadczy o tym ze zrobil juz kilka pozytywnych transakcji i mozna miec do niego zaufanie. Nie bede sie z Toba spieral, bo oczywiste jest to ze najpewniej byloby isc do sklepu i kupic spulki. Co do tego to zgadzam sie bez dwoch zdan. Pozdrawiam i jak to mowia : Do odwaznych swiat nalezy. Dzieki za posty.
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.02.2002
![]() |
Tylko jedno:
Nie kupujcie używanego RAM'U Prawie zawsze jest skopany
#8 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Akurat mam trochę odmienne zdanie:
1. mechaniczne faktycznie lepiej kupić nowe bo... mechaniczne. Ale jest to reguła od której są wyjątki - np. cooler na MMX233 BOX - po 3 latach pracują ok. 2. w dobie linuxa i innego oprogramowania, które nie wymaga p4 2GHz (albo athlon) (np. na proxy) zmontowanie komputera z używanych elementów jest dobrym rozwiązaniem - bo taniej - i bez przesady - da się kupić nieuszkodzony RAM tylko nie można kupować na ulicy. Oczywiście zakup używanego dysku jest ryzykiem - ale używane dyski są mało pojemne i drogie, więc nie ma problemu - kupuje się nowy 3. ja akurat nie sprzedaję "zużytych" nagrywarek - bo jak się coś komuś sprzedaje co potem padnie to się traci rynek - a gwarancja to gwarancja
#9 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Pedros, jesli chodzi o coolerki z BOXow Intela tomialem ich w rece baaaaaaaaaardzo duzo, i wszystkie byly rewelacyjne. Pod tym wzgledem Intel bardzo sie przykladal - ZAWSZE. Chcialbym zeby moj Coolerek pracowal tak cicho i niezawodnie jak coolerki od intela. Pozdrawiwm
#10 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
Tak cena sa naprawde ok, ale produkty najtansze jak piszesz sprowadzane niewiadomo skad nie maja gwarancji, a jak w przypadku wypalarek robisz duzo kopi bezpieczenstwa ( oczywiscie kazdego programu "TYLKO" jedna) to gwarancja by sie przydala
#11 | |
Bywalec
Data rejestracji: 29.04.2002
![]() |
Cytat:
pozdrawiam
![]() |
#12 |
Bywalec
![]() |
dawno dawno temu kupilem flopa 5,25 cala - lata 88 - 89 mial byc nowy
![]() i tak wygladal z wierzchu ale po 2 miesiacach jakos przestal dzialc rozebralem i zobaczylem ze w srodku sa zulepnie wytarte mechanizmy myslale sobie - pewnie takie liche te urzadzenia - ale po jakims czasei czesciej spotykalem rozne sprzety naprawialem ogladalem i niezdarzylo mi sie znalezc tak zuzytego jak tamten - gosc od ktorego kupilem musial 24h na dobe na gielde kopiowac dyskietki wtedy jeszcze nie cdromy
#13 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
No właśnie - i zamiast wyrzucić tego flopa to on go Tobie sprzedał - ech...
Dragal - masz rację z tą gwarancją - ale wiesz, jak coś jest duuuuużo tańsze to... może się opłacić i bez niej. ![]()
#14 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.02.2002
![]() |
Znalazłem dzisiaj Winfast GF4-440 za 250zł, jak ktoś ma ochotę niżej link:
http://www.allegro.pl/showitem.php?item=5763186
#15 |
Bywalec
![]() |
mam cdrom do sprzedania ( tydzien temu przestal czytac ale kumpel na servisie podkrecil laser i zapewnil ze jeszcze ze 3 miesiace pochodzi ) ma niecaly rok ( chodzil 24h na dobe czytal cd systemowy servera - pomysl mojego kumpla ) moze che ktos kupic za pol ceny ?
hehehe
|
|