![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.10.2001
![]() |
Nowy FimWare do LG GCE-8160B - OSTROŻNIE!!!
Posiadacze tej nagrywarki!!! Strzeżcie się tego biosu jak ognia i błędu buffer underrun!!!! Wrypałem go do
siebie i diodka read mi zdechła. Normalnie wyszło że to zbędny gadzet w urzadzeniu!!! Za to diodka WRITE zapieprza podwójnie: Jako READ i ofkorz jako WRITE. Ponadto żadnych innych anomali i poza zmienionym numerkiem firmware zadnej róznicy w odczycie i wypalaniu cd nie widzę...pracuje w W2k professional. Sciągnałem firmware 1.02 z www.lge.de i zamieniłem to ścierwo 2.11 na 1.02. Napęd "znormalniał" i chwała mu za to, choć byłem juz prawie pewien porazki bo flashował sie prawie 10 minut!!!! Sądząc z jakości upakowki exeka, braku pliku readme i formy wgrywania tego na dyskietkę bootowalną to ścierwo tzn. firmware 2.11 pochodzi ze strony dell'a /albo GateWaya ale mało prawdopodobne/. Miałem wcześniej takie jajca z LG CED 8080B - po wgraniu jakiegoś dellowego firmware /z www.firmware. coś tam/ zdechła mi diodka read, napęd czasem brzydko sie przywieszał w trakcie wypalania lead out... I tak nieźle bo ludziom padały napedy! Z tego co wiem LG robi jakowes "dziwności" w sprzęcie dla "renomowanych" producentów. Inne PCB ![]() ![]() IBM. Moze i z nagrywarkami robia to samo ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|