![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.04.2002
![]() |
LITE-ON LTR 24102B
heh... pisali na cdrinfo.pl, ze lite-on 24102b kopiuje SAFEDISC'A V2... Ja mam bios 5s57 i powiem wam ciekawostke. Ustawiajac opcje w clonecd "fast error skip" i w tej opcji jeszcze "error correction" na "software" przegranie tak zabezpieczonej (i innych ktore wymagaja tej opcji) plyty jest niemozliwe (przegra sie ale sobie nie pogracie). Clonecd podaje komunikat, ze naped taki a taki nie obsluguje "fast error skip" i z "software" przelacza na "hardware". Robilem tescik.
Mechwarrior 4 ma zabezpieczenie safedisc V2. na plextorze 8x4x32 nie ma problemu. Natomiast lite-on jest dobry do plikow i audio ale do przegrywania zabezpieczen nie nadaje sie calkowicie. Moze modele ze starszym biosem daja rade. Nie ma sensu wiec w tym przypadku robic upgrade'u bo potem nie ma juz powrotu do starszej wersji. Moze ktos zna strone na ktorej sa przerobki biosow do nagrywarek to prosil bym o podanie www. ps. Chlopaki z cdrinfo.pl testujcie dokladnie kazdy bios :-) |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
O w morde, u mnie jest tak samo w Clone na nowym biosie !!!
Kurde, co jest grane ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.03.2002
![]() |
adres byl juz podany przez Neo i wielu innych np.
http://perso.club-internet.fr/farzeno/firmware/ lub strona domowa producenta nagry NIE WSPOMNE JUZ O CDRINFO.PL!!!!!!!!! p.s. czytajcie uwaznie ![]() ![]() ![]() ![]()
#4 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Ja się spytam jeszcze - dlaczego upieracie się ustawić korekcję błędów na sprzętową lub programową?
Przecież wystarczy ustawić na "brak" i "ilość powtórzeń" na 0 i ten LiteOn przeskoczy przez SD2 w ciągu 10 minut. Pozdro |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.04.2002
![]() |
Niestety tak sie nie da. Po ustawieniu Brak i zero, rowniez wywala, ze nie wspiera i zmienia na hardware. Ech, chyba musze isc z nia do sklepu i wymienic. Dobrze, ze robi tam moj kumpel.
Cze |
![]() |
![]() |
#6 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
I tak robi 24102B
![]() No to ja jestem szczęśliwym posiadaczem 24103S. ![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Tak robi 24102B ale z (chcialbym podkreslic) nowym ZASRANYM, POPIER.....YM itd. .... Biosem.
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Bywalec
Data rejestracji: 04.12.2001
![]() |
Cytat:
i gdzie można kupić taki model 24103S i za ile ? |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
a próbowaliście wrócić do starszego biosu ? |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
http://www.liteonit.com.tw/english-load-firmware.htm#cd-rw w dziale bios do tego modelu LTR-24102B (24X/10X40X) CD-RW Firmware jest taka noatatka: R245S57.zip 396KB 2002/02/28 Improve playability R245S59.zip - Preparing czyli już niedługo będzie nowy bios i może SD bedzie znów działać |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
SD i SD2.51 ze strony cdrinfo wypala sie i jest czytane przez inne napedy bez problemu. Tylko jak poprawnie zrobic obraz takiej plyty, gdy omijanie blednych sektorow nie dziala (hardware tylko chodzi
![]() ![]() Sorry za lamerstwo (zapewne) ale za 2 tygodnie bede mial 13 plyt do skopiowania Safedisciem i musze to zrobic w 2 dni. Bo jak nie to mi jaja urwa !!! Czy da sie wiec poprawnie zgrac plyte bez tej opcji ![]() |
![]() |
![]() |
|
|