Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.08.2004, 11:40   #1
DJ DAREK
Bywalec

Data rejestracji: 03.05.2004
DJ DAREK w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Talking Dlaczego nie mozna nagrywac taka predkoscia jak na opakowaniu :D

tak sobie czytam na tej stronie (odnosnik "NOSNIKI" ) i patrze ze sa plyty 32x (tak maja na etykiecie) a zalecacie nagrywac 16x dlaczego ??

wogole niech mi to ktos pozadnie wytlumaczy bo mam nagryware 52x i co mam nagrywac 16x ?? ostatnio kupilem esperanze silver -blue 16x, 32x, 48x, i co nie moge nagrywac fullem 48x od czego to glownie zalezy
DJ DAREK jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.08.2004, 12:00   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nagrac mozesz, ale ze wzrostem predkosci rosnie ilosc bledow jakie sie pojawiaja na plycie
oczywiscie jak przegniesz w druga strone to tez plyta bedzie gorszej jakosci
najlepiej nagywac gdzies z przedzialu 16-32x - statystycznie, dokladnie to trrzba by porobic proby na wlasnym sprzecie z wlasnymi plytami, ale na LG takich prob nie preprowadzisz (cdspeed jest o kant d rozbic)

zreszta - temat wielokrotnie trzepany - wrzuc szukajke i masz lekture az do zimy
nimal jest offline  
Stary 24.08.2004, 12:07   #3
DJ DAREK
Bywalec

no spoko dzieki ;-) czyli plytki takie jak TDK etc oplaca sie nagrac 52X ??

a inne po 0,9zl to na 16x-32x spox bede wiedizal a teraz bede searchowal i mam zajecie do zimy ;-)

dzieki

pozdrawiam
DJ DAREK jest offline  
Stary 24.08.2004, 12:51   #4
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
zadnych nie pal na max
jak masz auto sportowe to jezdzisz nim zawsze 320km/h? pewnie raz w zyciu dobijesz do 220 dla testow i nigdy wiecej (mam nadzieje) - tu masz to samo,tyklo zamiast zycia ryzykujesz jakoscia nagrania
nimal jest offline  
Stary 24.08.2004, 15:41   #5
DJ DAREK
Bywalec

kiedys musze sprobowac to 52x zeby sie nie marnowalo ale jak mowisz tylko przetestowac ,

aha jeszce chcialem zapytac bo w 'nero cd-speed' u mnie pokazuje tranfser ze jest 11mb/s co tak malo ?? jak widzialem w testach to mialy po 22mb/s (dma mam wlaczone, nagrywara na master)
DJ DAREK jest offline  
Stary 26.08.2004, 12:37   #6
Master/Pentium
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.10.2002
Master/Pentium zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez DJ DAREK
kiedys musze sprobowac to 52x zeby sie nie marnowalo ale jak mowisz tylko przetestowac ,

aha jeszce chcialem zapytac bo w 'nero cd-speed' u mnie pokazuje tranfser ze jest 11mb/s co tak malo ?? jak widzialem w testach to mialy po 22mb/s (dma mam wlaczone, nagrywara na master)
Czekaj ty czekaj. Ten transfer to masz na DVD czy CD? Bo jak masz 11 MB/sek to coś tu kantuje (x52 to ok. 7.8 MB/sek). A może to w Mb? W takim razie by to było jakieś x9-x10 czyli wolno. Ale jaki program pokazuje transfer w Mb?
Master/Pentium jest offline  
Stary 26.08.2004, 17:49   #7
DJ DAREK
Bywalec

to jest w nero cd-speed tak mi tam pokazuje nie wiem czy MB czy Mb ;-p
DJ DAREK jest offline  
Stary 27.08.2004, 01:02   #8
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
plytki LG...
z autopsji - kilka dni temu

16X nero cd speed liczba C2 gigantyczna, nie mowiac o C1
przy 12X wszystko elegancko.
Stary 27.08.2004, 08:41   #9
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kiedyś na próbę wypaliłem jakiegoś Verbatim'a z prędkością 52 i na obrzeżach pojawiły się jakieś dziwne plamy, płyta była gorąca. Oczywiście nie dało się nic odczytać.
Air jest offline  
Stary 27.08.2004, 14:39   #10
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
[QUOTE=nimal]zadnych nie pal na max
/QUOTE]
a już szególnie plyt audio - znajdz post Sida - jego testy dotyczace bledów wykazały ( jesli dobrze pamietam) że najlepiej to robic przy predkosciach x12 do x16. Na maxa to mozesz sobie wypalic pliki typu data jesli ci sie spieszy
bgn jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: