![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.11.2002
![]() |
Program ktory pokaże przebieg napedu CD-R
Szukam porgramu ktory by mi powiedzial ile na danej naggrywarce zostalo wysmazonych plytek. Podobno prawie kazda nagrywarka ma w sobie taki licznik. Jest taki program? Jesli tak to bardzo prosze o nazwe albo linka
Dzieki |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
The Division Bell
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Hmmm, nie ma takiego licznika w nagrywarkach...
Był kiedyś temat na ten temat, ktoś chyba miał pomysł żeby coś takiego robić w nagrywarkach ![]() Zresztą zaraz pojawiały by się pytania jak wyzerować licznik (ktoś chce sprzedać używaną jako "nówke"...) Jednym słowem, pomysł bezsensu z takim licznikiem. Sorry, że Cię rozczarowałem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
i po co to komu ?
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.11.2002
![]() |
Pytam bo ostatnio jak kupowalem laptopa, sprzedawca dałby sie pokroic ze czegos takiego uzywa na codzien i ze wsztstkie nagrywarki maja taki licznik i on sobie tym sprawdza czy sprzet jaki bierze od ludzi jest bardzo zjechany...tylko akurat nie ma tego programu pod reka wiec nie moze mi go pokazac
inna sprawa ze jak pierwszy raz zobaczylem kolesia to pierwsze okreslenie jakie mi przyszlo do glowy to "klamliwy szczurek" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
powiedz mu ze jest ..... i nie kupuj od niego nic - gatunek nie karmiony wymiera
![]() |
![]() |
#7 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Ludzie potrafią opowiadać niezwykłe historie, zwłaszcza jak chcą, by ktoś od nich coś kupił...
Ale np. podobno zelektronizowane aparaty fotograficzne (na zwykły film) mają już od lat wewnętrzne liczniki, zliczające uruchomienia migawki - to pozwala serwisowi sprawdzić "przebieg", a podobno i duże firmy (na Zachodzie), zajmujące się handlem aparatami używanymi mają do tego dostęp.
![]() |
#8 | |
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
Re: Program ktory pokaże przebieg napedu CD-R
Cytat:
__________________________ Powered By: Intel Pentium III 633E Mhz, 128 Ram, k graf intel i82810 32 MB(zintegrowana), k dźw AC 97 (zintegr), pł gł procomp i810, CD-Rom 50x, LG GCE8400B, Maxtor 40 GB i Windows 98 se |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Re: Program ktory pokaże przebieg napedu CD-R
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
Re: Re: Re: Program ktory pokaże przebieg napedu CD-R
Cytat:
________________________ Powered By: Intel Pentium III 633E Mhz, 128 Ram, k graf intel i82810 32 MB(zintegrowana), k dźw AC 97 (zintegr), pł gł procomp i810, CD-Rom 50x, LG GCE8400B, Maxtor 40 GB i Windows 98 se |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Hmm co do liczników.
Wy sie tutaj smiejecie ale nie wiem czy wiecie - w twlewiorach SONY jest podobno jakis chip ktoy zlicza czas jaki urzadzenie dzialało / tzn ile czasu dzialal kineskop / serwis podlącza sie pod cos i ma dane ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
w laserówce HP mam licznik wydrukowanych stron
możliwe, że wyzeruje się wraz ze zmianą tonera - nie wiem |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
nie wyzeruje sie
wiem bo mam juz taka ktora ma 230tys stron - a kaseta starcza na srednio 4tys ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Re: Re: Program ktory pokaże przebieg napedu CD-R
Cytat:
Na 99% czegos takiego nie ma, bo nawet jakby bylo gdzies w srodku "skitrane" to powinna byc adnotacja albo w wersji BIOS (jezeli taka opcje wprowadza), albo w specyfikacji nagrywarki (jezeli jest od poczatku). W koncu to tez taki jakby bajer, tylko bardziej praktyczny... Ale jezeli w DVD sa zakodowane regiony, to dlaczego w nagrywarce nie mogloby byc zakodowanej liczby wlaczen lasera do nagrywania ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|