![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
napisz co pisze na płycie ale i tak zassaj stery do ali IDE i wgraj i po krzyku a to co już masz to ster do agp i to Ci do wpałki jak umarłemu kadzidło
STERY IDE DO CHIPÓW ALI musisz ściągnąć i wgrać / a tak BTW to były na którymś z ostatnich ? chipów or enterów i to aqrat nie jest takie duże a i jka z tamtego miejsca nie możesz ściagnąć to sprawdż plikoskopem z onetu albo na chip.pl tam na pewno to jest pozdro
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Z tąd ściągniesz szybciej
|
![]() |
![]() |
#18 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.04.2002
![]() |
Sciagnalem z onetu, zainstalowalem i nadal mi tak dlugo nagrywa i nadal nie moge wlaczyc DMA
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Nowy na forum
![]() |
Dodam jeszcze ze sciagalem plik o nazwie: "Ali IDE Busmaster Driver.zip". Moze mam stary sterownik plyty. Gdzie sie sprawdza sterownik plyty?
|
![]() |
![]() |
#20 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
wgraj te ali ide i po kłopocie / jeśli toi sąte do twojej płyty/ next zapodaj dma w zakłądach urządzań ide i wypalać
pozdro
#21 |
Nowy na forum
![]() |
Kurde, zainstalowalem te sterowniki IDE i nadal nie moge wlaczyc trybu DMA. Funkcja jest i mozna ja zaznaczyc ale po ponownym otwarciu okna juz jej nie ma
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.02.2002
![]() |
Czytałem w jakimś poscie, że w płycie 729 nie włączysz DMA dla cdromu, tylko dla dysku można to zrobić. Nie mam tej płyty więc nie jest to pewne.
Powodzenia ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.04.2002
![]() |
DMA i inne problemy - pomocy. to samo ta sama
Mam taka sama nagrywarke !!!
Musi byc ona wlaczona w biosie... Bo jak nei bylo to mi nagrywala 12 minut plyte z predkoscia w poblizu 10, tylko ze just link 100 razy sie uruchamial kiedy juz wlaczylem w biosie to nei chcial sie windows uruchamiac przeinstalowalem i jest oki teraz nie moge wlaczyc dma, ale nie szkodzi, nagrywa normalnie, chociaz pod winoncd dziwnie, jak skonczy to trzeba czekac 2 minuty na okienko OK aby wyjechala tacka, pod clonem nagrywa od x16 - x20 - x24 czasem skoczy do x30 ![]() a co do dma to juz chyba wada fabryczna, poczekam na nowy bios... Korzen
#24 |
Nowy na forum
![]() |
Dzieki, a jak sie ja wlacza w Biosie. Prosze o dosc szczegolowa instrukcje.
Dzieki |
![]() |
![]() |
|
|