Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   DMA - pomóżcie (https://forum.cdrinfo.pl/f2/dma-pomozcie-34617/)

esem 12.05.2004 07:38

Cytat:

Napisany przez DJ DAREK
witam, mozecie mi powiedziec jak to jest bo mam XPka i ASPI on niby ma miec swoje a tym czasem info tool pokazuje ze nie ma zainstalowanych oprocz tych co ma nero :| i nie wiem czy instalowac czy nie??

ja tez mam problem z tymi zoltymi plamkami w teacu :( i tu raczej nie wina szybkosci tylko czego?? bo raz nagralem na 40x i zero plamek a raz na 20x i pare zoltych bylo.

Odinstaluj NERO i zainstaluj ponownie. Jak nie pomoze to ponownie odinstaluj NERO, podczyść rejestr i zainstaluj NERO. 8)

DJ DAREK 12.05.2004 08:47

przez to nagrywarka mogla psuc plytki ?? bo tak bylo :(
a normalnie co powinien pokazywac (tzn jakie wersje w xp powinny byc zainstalowane ??) ten ASPI CHECKER czy jakos tak ?? bo otwieram tam i wszystko N/A.. N/A.., to jest wina NERO ??

esem 12.05.2004 09:29

Ilość załączników: 2
Cytat:

Napisany przez DJ DAREK
przez to nagrywarka mogla psuc plytki ?? bo tak bylo :(
a normalnie co powinien pokazywac (tzn jakie wersje w xp powinny byc zainstalowane ??) ten ASPI CHECKER czy jakos tak ?? bo otwieram tam i wszystko N/A.. N/A.., to jest wina NERO ??

Oczywiście. 8)

DJ DAREK 12.05.2004 10:10

a jak to zrobic aby zainstalowac ?? (ja mam tylko to co na clipboard 2 )

esem 12.05.2004 10:16

Cytat:

Napisany przez DJ DAREK
a jak to zrobic aby zainstalowac ?? (ja mam tylko to co na clipboard 2 )

To czego Ci brakuje - to są klasyczne ASPI. Poprostu wystarczy je zainstalować. 8)

DJ DAREK 12.05.2004 14:54

pytalem kumpli co maja nagrywarki i system XP i takze nie maja tych sterownikow :| a jakos im normlanie plytki nagrywa,

a swoja nagrywarke przynioslem do jednego kumpla podlaczylismy nagralismy na 32x plytke i wszystko OK tzn patrzylem pozniej w nero cd speed na "test transferu" i krzywa bez zadnych zalaman i pozniej SCANDISC (tez w tym programie), TEST JAKOSCI CD i wszystko bez bledow :) i nie wiem co tu zrobic czy cos moj komp walniety czy jak ??

esem 12.05.2004 15:01

Cytat:

Napisany przez DJ DAREK
pytalem kumpli co maja nagrywarki i system XP i takze nie maja tych sterownikow :| a jakos im normlanie plytki nagrywa,

a swoja nagrywarke przynioslem do jednego kumpla podlaczylismy nagralismy na 32x plytke i wszystko OK tzn patrzylem pozniej w nero cd speed na "test transferu" i krzywa bez zadnych zalaman i pozniej SCANDISC (tez w tym programie), TEST JAKOSCI CD i wszystko bez bledow :) i nie wiem co tu zrobic czy cos moj komp walniety czy jak ??

NERO ma własne ASPI i nie potrzebuje tych od ADAPTECa.
Sprawdź jeszcze taśmę. Już nie pamiętam: jak jest u Ciebie ze sterownikami do IDE? 8)

DJ DAREK 12.05.2004 18:02

ja mam plyte MSI to w miare nowe mam stery bo LIVE UPDATE dziala :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:23.