![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.02.2002
![]() |
TEAC24x i kopia w 8 minut!!??
-=SiEmA=-
Mam TEAC CD-W524E z biosem 1.0a i CD-ROM Toshiba 48x i kopiowanie płyty zajmuje mi 8 minut!!Teac ma włączone DMA,ale CD-rom nie bo każe się resetować i lipa... DMA dalej nie włączone.Czy można to jakoś ustawić w BIOSIE?obiło mi się o uszy coś o pio4 ale nie wiem co to jest I jest coś takiego w BIOSIE tylko ja mam napisane "AUTO" i moge to zmienc na 4, ale nie wiem jakie to może mieć skutki.Przy nagrywaniu z HDD robi to w ok.4min Palę z pomoca NERO 5.5.7.2. i pod WinShit98 SE.Nie jest to napewno wina sprzętu. A mam Abit Be6Celerona 433 Z góry dzienx za kazdy reply
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
No chyba sam sobie odpowiedziales na pytanie po czesci to wplyw braku dma w biosie mozesz albo auto albo konkret przy pio przy dma mozesz auto albo disabled
jak masz podpiety sprzet - to wazne bo teac nie lubi sei dzielic tasma z innymi urzadzeniami i najlepiej jak dasz jako samotnego mastera na drugim kanale spowolnienie takei moze takze wystepowac przy "gryzieniu" sie trybow urzadzen jesli masz jako master dysk ktory pracuje na dma i tego cedeka jako pio4 aha i jak masz podpiete tasmy koniec czarny powinien byc podpiety do dysku mastera a szary do cedeka slave'a chwilowo tyle jakby cos pomoglo to napisz
- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - - 66 zarejestrowany użytkownik ![]() Pierwszy Moderator/Administrator ![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
![]() |
|
|