![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.12.2004
![]() |
NEC 3500AG i "Błąd odczytu" w Nero..
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!
Zakupiłem ostatnio nagrywareczkę DVD-RW NEC 3500AG.. Szczęsliwy, wracam do domu, podłączam i zabieram się do nagrania pierwszej płytki... Tutaj czeka mnie jednak wielkie rozczarowanie.. Podczas nagrywania w NERO 6.6.0.3 (ale próbowałem też innych starszych wersji) na róznych etapach nagrywania tych samych danych pojawia się "Błąd odczytu danych".. ![]() To teraz troche papki technicznej dotyczącej mojego problemu: system Win98SE, sterowniki ASPI zainstalowane (z cdrinfo.pl - forceASPI 1.8), DMA włączone, VIA 4 in 1 zaaplikowane.. system jest po formacie, czysty jak łza.. Napęd podłaczony jest jako SECONDARY MASTER.. Jako SECONDARY SLAVE też już był podłaczony.. oczywiście efekt ten sam.. Chipset płyty głównej - VIA Apollo Pro 133.. Proszę Was o pomoc, bo mi już pomysły się wyczerpały.. Pozdrawiam i z góry dzięki! ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.12.2004
![]() |
Wygląda na to, że chyba sam sobie pomogłem.. W czym tkwił problem? Prawdopodobnie w używanym systemie.. Na W2K za pierwszym razem udało mi się w końcu wypalić całą płytkę DVD bez jakichkolwiek problemów.. Mam nadzieję, że tak będzie dalej. Swoją drogą - dlaczego nie chodziło na W98 - nie mam bladego pojęcia. Sterowniki instalowałem wszystkie te same, więc w grę wchodzi tylko architektura systemu.. Cóz, juz dawno pogodziłem się z faktem, że z komputerem, a raczej rozwiązywaniem problemów z nim związanych, często łaczy się cud. A cuda się zdarzają..
![]() Pozdrawiam i życze Wesołych Świąt! ![]()
|
|