Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   DVD lg (https://forum.cdrinfo.pl/f2/dvd-lg-18757/)

madmax2 19.03.2003 20:47

Re: DVD lg

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
co sądzicie o dvd lg? czy teć to jest dno jak cdromy i spawary?
DVD szybki dostęp do danych. Szybko czyta płyty CD-RW i CDR, dobra korekcja błędów. Cicha praca. Miałem ten napęd model - DRD 8160 B parę miesięcy i zero problemów. Czytał też bez zająknięcia płyty 800 Mb (dla porównania w robocie mam Toshibę SD-M1712 ona nie czyta takich płyt i się wtedy zawiesza). Co do CD-romów i spawar LG to o ile ja miałem z nimi do czynienia to chodziły elegancko bez zadnych kłopotów.
Pozdrawiam

Tomek777 19.03.2003 21:36

Kupiłem dzisiaj ten napęd, ponieważ sugerowałem się testami (Komputer Świat i jeszcze jakieś dwie gazety - wszędzie wypadł najlepiej). Co do LG ogólnie rzecz biorąc - do tej pory miałem tylko jeden napęd innej firmy (nagrywarka Liteon 32x12x40) i padł po 4 dniach użytkowania. Od LG mam CD-ROM x52 (zdechł po półtora roku, ale przeczytał tyle, że głowa boli, więc miał pełne prawo), 2 nagrywarki i teraz DVD. Tak sobie myślę, że chyba jestem zadowolony z tej firmy, a ci, którzy na LG narzekają niech to robią, ale bez uogólniania i wtedy jedynie, gdy winien jest napęd, a nie user.
Pozdrawiam

memorando 19.03.2003 22:56

Cytat:

Tomek777 napisa***322;(a)
Kupiłem dzisiaj ten napęd, ponieważ sugerowałem się testami (Komputer Świat i jeszcze jakieś dwie gazety - wszędzie wypadł najlepiej). Co do LG ogólnie rzecz biorąc - do tej pory miałem tylko jeden napęd innej firmy (nagrywarka Liteon 32x12x40) i padł po 4 dniach użytkowania. Od LG mam CD-ROM x52 (zdechł po półtora roku, ale przeczytał tyle, że głowa boli, więc miał pełne prawo), 2 nagrywarki i teraz DVD. Tak sobie myślę, że chyba jestem zadowolony z tej firmy, a ci, którzy na LG narzekają niech to robią, ale bez uogólniania i wtedy jedynie, gdy winien jest napęd, a nie user.
Pozdrawiam

nie obchodzą mnie cdromy lg spawary bo cdromy razy 52 uważam za dno ale razy 24 poxniejsze byly oki bez tego razy 52 ktory co 6 jest skopany a spawaręlg to dwie widzialem razy 24 byla oki a nowsza dno teraz mam problem czy zaryzykować i wziąć dvd bo chcę bardzo dużo korzystać z niego 9i chodzi mi o to czy zniesie 2 lata pracy na obciążeniu dużym i czy do licha nie lepiej wybrać inny napęd aby mi zalatwli taki aby wytrzymal bez zająknięcia 2 lata

andrzejj9 19.03.2003 23:46

ja bym kupowal. Moze faktycznie slysze sie czeste narzekanie na sprzet LG, ale skoro w niektorych testach jest dosc wysoko oceniany, to nie ma sily, nie moze byc az taki zly. Zreszta, teraz juz nie ma naprawde zlego sprzetu, z kazdego mozna byc zadowolonym. A cena jest atrakcyjna i ja skorzystalbym z takiej okazji.

coolczyk 20.03.2003 01:46

Co do wynikow testow KOMPUTER SWIAT...zbytnio bym sie nimi nie sugerowal.Przestalem zagladac do tej gazety kiedy w tescie kart graficznych Voodoo3 3000 pokonalo GeForca 256:o...tamtejsze testy to kpina, a wyniki wyciagane sa czasami z przyslowiowego "kapelusza".:D

pozdrawiam

P.S.Co nie zmienia faktu ze LG produkuje przyzwoite napedy.

kowal_and 20.03.2003 19:15

mam dvd x16 marki LG i moge polecici z czystym sumieniem. Naprawde porzadny sprzet. I chyba najwazniejsze - b.dobrze czyta plyty cdr.
I jestem zdania ze LG robi naprawde dobry sprzet. I nie lubie jak ludzie uogolniaja - uslysza ze padla nagrywarka tej firmy to od razu maja zdanie ze to syf i wogole. Wszytskie padaja - bez wyjatku.

andrzejj9 20.03.2003 20:20

Cytat:

kowal_and napisa***322;(a)
mam dvd x16 marki LG i moge polecici z czystym sumieniem. Naprawde porzadny sprzet. I chyba najwazniejsze - b.dobrze czyta plyty cdr.
I jestem zdania ze LG robi naprawde dobry sprzet. I nie lubie jak ludzie uogolniaja - uslysza ze padla nagrywarka tej firmy to od razu maja zdanie ze to syf i wogole. Wszytskie padaja - bez wyjatku.

tak to niestety jest (nie z nagrywarkami, ale z ludzmi) i nic sie na to nie poradzi. A LG nie jest zle, mam sporo kolegow, ktorzy maja ten sprzet i sa zadowoleni. Kazda firma ma swoje lepsze i gorsze modele, nawet Teac czy Plextor. Tez nie cierpie uogolniania.

A i ja skorzystalem na tym topicu bo rowniez nad kupnem DVD zastanawiam sie od jakiegos czasu. Widze, ze sa osoby, ktore LG maja i sobie chwala wiec prawdopodobnie zdecyduje sie wlasnie na ten model. Jest w bardzo przyzwoitej cenie i podoba mi sie z wygladu (co ma dla mnie spore znaczenie).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:52.