![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.04.2003
![]() |
nagrywarka liteon 52246S
Mam nagrywarkę Liteon 52/24/52 poprzednio posiadałem nagrywarę LG-GCE 8320B 32/10/40. W chwili obecnej większość płyt, czy to kopiowanych w locie czy też z dysku twardego nagrywa sie w czsie ok 13 minut. Na LG czs nagrania ok. 6 minut. Czy ktoś wie dlaczego tak jest.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Wiadomo! LG jest lepsze i szybsze.8)
A tak na prawde to może to kwestia jakiś ustawień?! Podpięcie napędów, obsługa UDMA napędów i dysków. Musisz podać więcej właśnie takich szczegółów. Zobacz też starsze posty o problemach z nagrywaniem, może nasunie Ci się jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu.
|
|
|
#3 | |
|
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Re: nagrywarka liteon 52246S
Cytat:
Jak masz nagrywarke podpietą? Secondary Master czy Slave ? (zmien na Master) Czy masz wlaczone DMA? Jakim progsem nagrywasz? Moze masz zaznaczona symulacje albo okresl max. predkosc. PODAJ WIECEJ SZCZEGOLOW! pozdro
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Stawiam w ciemno na DMA
(jezeli go nie wlaczyles na wszystkim to powlaczaj)Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
![]() |
Cytat:
^_^ apropos: LG nie lubie bo mam zle wspomnienia. I polemizowalbym jezeli chodzi LG vs. LiteOn
|
|
|
|
|
#6 | |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
Ty tu kolego już nie polemizuj bo to przecież żarty z tymi karuzelami i innymi. Ale szczerze to nie wiedziałem, że LG jest takie dobre w pchaniu karuzeli O porównaniu tych napędów było wieeele. Skorzystaj z opcji szukaj .Mi LG chodzi w miare OK
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.04.2003
![]() |
Wielkie dzięki. Włączenie DMA rowiąząło mój problem.
Pozdrawiam.
|
|
|
#8 | |
|
![]() |
Cytat:
![]() A post Litek vs LG czytalem wiec wiem. U mnie sprawa jest inna nie sprawdzialem nagrywarek tylko mam LG 52x ten felerny naped no i wiesz jak do tego cd`ka sie nastawilem negatywnie to mnie wkurzylo i nie lubie LG! Teraz mam nagrywareczke Litka (tego co w temacie) i moge powiedziec ze LiteON jest bardzo dobry i jak bede kupowal to tylko LiteON i bede polecal liteon dopoki nic sie nie skopie ![]() pozdrawiam @oloj: cieszymy sie ze pomoglismy
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
LiteOn is GOOD
![]() LG is BAD :chytry: :chytry: |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
taaak co do CD-Romów LG to moge powiedzieć, że nic ciekawego/dobrego! Też miałem 48X kumpel ma 52X i mówimy chórkiem-nieciekawy sprzęt.
|
|
|
|
#11 |
|
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Panowie, znów dyskusja o wyższości świąt Wielkiej Nocy nad świętami Bożego Narodzenia?!
Kiedyś miałem CD LG 32x; gdy go kupowałem chyba 4 lata temu albo i dawniej był najlepszy z chyba pięciu różnych, jakie wypróbowałem. Potem zmieniłem go na Asus'a 50x, bo gdy kupiłem pierwszą nagrywarkę (też LG) okazało się, że bardzo kiepsko zgrywał muzykę. Potem pracował w komputerze kolegi, a teraz jest w komputerze jego mamy - i nadal ma się zupełnie dobrze. Słyszałem natomiast nienajlepsze opinie o napędach LG 52x. A jeśli chodzi o nagrywarki: no cóż, długo rozstrzygałem kwestię co kupić, Lite-On'a czy LG (w jednym z postów w dyskusji o wyższości jednych nad drugimi zamieściłem mój spis wad i zalet), i ostatecznie tego zagadnienia nie rozstrzygnąłem: kupiłem oba! Mam Lite-On'a 48246S @52 oraz combo LG 4480, i oba sobie chwalę - każde do trochę innych celów. W ten sposób pogodziłem oba światy! I nie frustruję się rozmyślaniem, że może lepiej byłoby... itd., i należę jednocześnie do obu obozów zwolnenników jedych i drugich napędów. Uważam natomiast że obie firmy mogłyby poprawić to, co ogólnie nazywa się wsparciem konsumenta - np. jego doinformowanie, programy do upgrade'u firmware'u, itp. W obu firmach te sprawy trochę szwankują. |
|
|
|
![]() |
|
|