![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.12.2002
![]() |
Zhaczylem CDRW
Uzylem na plytce CDRW (przez pomylke) szybkiego kasowania w Nero. Dane sa mi bardzo potrzebne i szukam sposobu jak je przywrocic.
Pomozcie!!! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Zapomnij ... ![]() Przykro mi ale nikt jeszcze mimo wielkich starań nie znalazł sposobu na odzyskanie danych ze skasowanej płyty RW - co nie znaczy ze kiedys ktoś sie potknie i wpadnie na pomysł jak tego dokonac. Pozdrawiam PS: tu jest link do dyskusji która sie tu toczy od niedawna http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=14231 |
![]() |
![]() |
#3 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeżeli skasowałeś plytę "szybko" to powinno się odzyskać dane. Widziałem takie programy, które to potrafią. Nie pamiętam jakie nazwy miały, ale jak się dowiem to napiszę. Jeżeli płyta została skasowana w całości to się już nie da odzykać.
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
I cay sek w tym zeby taki program odnalesc ... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Pisałem na głodnego i parę liter wcięło ! " I cały sęk w tym, żeby taki program odnaleść " teraz chyba OK ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.08.2003
![]() |
program isobuster, płyta musi być w nagrywarce. no to hej
|
![]() |
![]() |
#8 |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Isobusterem tego nie zrobisz: przeczytaj co panowie od isobustera pisząna ten temat:
"Data Recovery from Blanked CD-RWs : This is a completely different problem. In case the CD-RW was blanked completely there's no way to get to the data anymore. The data has been over-written and is gone. In case a minimal or quick blank was chosen there is still a chance. However all the critical data in the TOC and so on has been overwritten. The CD-RW Reader is under the impression that the media is empty and will not allow to read in the data area. The only way to get to that data is by means of special hardware and tools. Smart Projects offers this service but you will need to send the CD-RW to the lab. Contact BlankedRWRecovery@Smart-Projects.net for quotes and instructions. There are also no guarantees as some writers destroy more than others during minimal blank. You should also only consider this service for data CD-RWs, not for audio ! (C) Copyright by Smart Projects" Czyli ,ze jest mozliwe ale trzeba miec sprzet i program i oni to robia jak im przeslesz tą plyte... |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() |
odzysk ze skasowanego cdrw
jestem chyba jedynym na forum ktoremu to sie udalo , temat poruszalem z rok temu , nawet wysylalem niewierzacym plik avi w ktorym to pokazywalem jak sie to robi , uzylem programu 'bad copy pro'
#10 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
nikomu mimo wielu prob twoja sztuka sie nie udala - a prob bylo wiele - i co zabawne wszystkie konczyly sie tak samo - zerem
'odzyskac' mozna RW ZLE SKASOWANE, kiedy kasowanie odbylo sie na zle skonfigurowanym kompie - i po prostu zostalo wykonane zle - taki przypadek opisywal ktos na forum - plyta skasowana nero ze zlymi aspi - i pelen sukces! fajnie tylko, po co wylawiac nie utopiony samochod? a poniewaz wiekszosc sysow jest jednak skonfigurowana przyzwoicie (nie znaczy ze dobrze) to i kasowanie jest skuteczne userowi xava gratuluje - bo doswiadczyl cudu ale reszcie radze porzucic nadzieje co do bad copy pro - wystarczy wykonac banalny test - nagrac plyte rw, quick-blank plyte rw, uruchomic bad copy pro (nawet trial) uzyc wszsytkich opcji tylko po to zeby przy uzyciu tej 'najmadrzejszej' stwierdzic ze komp po 2h ciagle nie dal znaku zycia kto nie wierzy niech sprawdzi ![]()
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() |
widze ze jeszcze musze cos dodac - ten plik avi ktory rozsylalem po gosciach ktorzy chcieli rozwiazac ten problem , byl wlasnie tym 'banalnym testem' , bo swoje rw po odzysku danych juz kilkakrotnie pozniej nadpisalem i nie moglem pokazac tej 'instrukcji' na tej mojej rw , i co dziwne , a moze nawet bardzo , jeszcze po ok. pol roku od momentu ukazania sie mojej 'rewolucji' , dla 2 osob z forum wykonalem jeszcze plik avi z instrukcja , i oczywiscie efekt pracy juz nowszego 'bad copy pro' byl jak najbardziej taki jak poprzednio - czyli pelny odzysk danych , moze kluczem jest jednak sprzet , w moim przypadku plextor 2410 , notabene mam go juz 2 lata i nagral ok 4000 plyt i nic po nim nie widac i nie slychac ze tyle przeszedl
#12 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
coz... w domu mam plexa 24x, liteona 48x, lg 32x, tdka 12x (oem plexa 12x) i duuuupa zbita
czy ktos z tych osob od avika potwierdzil ze u niego to dziala? jesli chcesz testu to skasuj plyte U KOGOS a nie u siebie - moze masz zjechany sys...
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.08.2003
![]() |
zawsze można oddac to do profesjonalnego ozdyskiwania danych i oni cos więcej poradzą
![]() Niedawno mialem do załatwienia odzysk z danych z laptopowego padniętego dyskacza i podpytałem goscia własnie o odzysk danych z plytek cdrw skasowanych. Powiedział ze jest pare sztuczek "tańszych" [tańsze robią we własnym zakresie an miejscu] i "droższych" [jadą w odosbnione miejce czyt. do labolatorium i tam sie bawią mądrymi urządzeniami, ale kosztuje to jak za zboże]. Pytałem tez o taka plytkę z której odpadła farba z góry , a nie jest porysowana, powiedział ze też sie da odzyskać dane i z porysowanej także, tylko już nie wszystkie - kwestia "jakości" porysowania. A na koniec powiedział że każdy przypadek jest indywidualny i nie można generalizować ![]() po, mj
|
|