Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.11.2003, 08:45   #1
Elja
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.11.2003
Elja w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question napisy na video cd

Bardzo proszę o pomoc w serwisie znalazłam: "W pliku textsubxxx.zip znajdują się dwa pliki: vobsub.dll oraz txtsub.vdf. Pierwszy powinien się znaleźć w katalogu instalacji VD lub w katalogu systemowym (System, System32), a drugi powinien być umieszczony w katalogu plugins VirtualDub'a." Zrobiłam to ale po uruchomieniu VirtualDab i filtrów pod koniec wyświetlonej listy powinien znajdować się filtr o nazwie TextSub 2.18 a się nie znajduje. Co robię źle?
Elja jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.11.2003, 02:22   #2
frog
Żabol

Data rejestracji: 27.04.2003
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Elja
Bardzo proszę o pomoc w serwisie znalazłam: "W pliku textsubxxx.zip znajdują się dwa pliki: vobsub.dll oraz txtsub.vdf. Pierwszy powinien się znaleźć w katalogu instalacji VD lub w katalogu systemowym (System, System32), a drugi powinien być umieszczony w katalogu plugins VirtualDub'a." Zrobiłam to ale po uruchomieniu VirtualDab i filtrów pod koniec wyświetlonej listy powinien znajdować się filtr o nazwie TextSub 2.18 a się nie znajduje. Co robię źle?

Jesli chcesz cos wiedziec o napisach w VCD to mozemy pogadac na GG : 655233 bo ostatnio troszku nad nimi siedzialem i chyba moge ci pomoc

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline  
Stary 12.11.2003, 00:38   #3
jask
Nowy na forum

jask w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Miałem również ten problem.Poradziłem sobie tak:ściągnąłem filtr Subtitler.vdf (mogę wysłać mailem) i umieściłem go w Plugins VDuba.Po otwarciu VD/video/Filters/Add/Load podajesz lokalizację Subtitlera. Na pewno pojawi się na liście.Zaznaczasz go, potem OK i po ukazaniu się okna podajesz lokalizację pliku tekstowego - musi on być w formacie .ssa. Dobrym narzędziem do konwersji jest Subtitle Tool. Następnie:VD/File/Start Frame Server. Ważne aby podając nazwę pliku docelowego dopisać rozszerzenie .vdr
jask jest offline  
Stary 12.11.2003, 00:44   #4
frog
Żabol

Data rejestracji: 27.04.2003
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez jask
Miałem również ten problem.Poradziłem sobie tak:ściągnąłem filtr Subtitler.vdf (mogę wysłać mailem) i umieściłem go w Plugins VDuba.Po otwarciu VD/video/Filters/Add/Load podajesz lokalizację Subtitlera. Na pewno pojawi się na liście.Zaznaczasz go, potem OK i po ukazaniu się okna podajesz lokalizację pliku tekstowego - musi on być w formacie .ssa. Dobrym narzędziem do konwersji jest Subtitle Tool. Następnie:VD/File/Start Frame Server. Ważne aby podając nazwę pliku docelowego dopisać rozszerzenie .vdr
Dokladnie tak jak mowi jask. No potem ewentualne pozycjonowanie napisow i inne kosmetyki....

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline  
Stary 12.11.2003, 01:01   #5
jask
Nowy na forum

jask w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Prawdopodobnie przerabiasz filmy na VCD by oglądać je na odtwarzczu DVD. Kupując DVD dobrze pomyśleć (to rada dla planujących kupno) o takim, który odtwarza Divx-y. Ja właśnie kupiłem Kiss DP-450. Rewelacja. Odtwarza Divx-y (3.11 i nowsze ) oraz xvid z napisami.
jask jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: