Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.06.2005, 12:38   #1
Neo
Wasz Pan i wladca
 
Avatar użytkownika Neo
 
Data rejestracji: 30.03.2002
Posty: 325
Neo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dziwne zachowania nagrywarki

Siemacie. Mama taki problem.. mianowicie... kiedy wkladam do nagrywarki LiteOn LTR-52327S nagrana plytke, tloczona czy inna z danymi to wyswietla mi pliki jakie sa na niej... jednak kiedy probuje je np: skopiowac wyskakuje ze urzadzenie nie jest gotowe... kiedy natomiast wkladam plytke z muza cdaudio to muzyka w winampie przeskakuje.. a wmp wyskakuje error ze plyta moze byc uszkodzona lub nie jest do odczytu.... a plytka u mnie w kompie na dvd dziala normalnie... tak wiec... rozbieralem naped.. troche go przedmuchalem.. przeczyscilem.. ale nic to nie dalo.... slyszalem o akcjach ze laser poprsotu mogl sie rozkalibrowac.. i mozna go poprostu ustawic srubokretem i jedna srubka.... jednak nie wiem zbytnio ktora i jak to zrobic..... ma ktos jakies pomysly na to? bios QS57... nie wiem dlaczego nie chce sie zaktualizowac do QS58.. bo wyskakuje error "unable to flash firmware. Please to contact with you vendor!" Pozdrawiam i prosze o pomoc
Neo jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.06.2005, 13:08   #2
Neo
Wasz Pan i wladca
 
Avatar użytkownika Neo
 
Data rejestracji: 30.03.2002
Posty: 325
Neo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
dobra.. poradzilem sobie.... zmienilem tasme na ata100 i problem zniknal.... jendak wciaz mnie ciekawi dlaczego nie chce ona dzialac na tasmie 40zylowej...
Neo jest offline  
Stary 26.06.2005, 17:39   #3
AstroGT
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.06.2005
Posty: 13
AstroGT w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
sproboj inna tasme moze ta twoja 40stka jest jakas skopana
AstroGT jest offline  
Stary 26.06.2005, 17:46   #4
ro29
Guru
 
Avatar użytkownika ro29
 
Data rejestracji: 27.01.2005
Lokalizacja: Poznań
Posty: 2,221
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez AstroGT
sproboj inna tasme moze ta twoja 40stka jest jakas skopana
Witam !
Racja - spróbuj na innej taśmie - znajomemu ostatnio stacja dyskietek nie chciała działać i też się okazało, że taśma - a objawy trochę analogiczne - raz działała raz nie itd.

ro29
ro29 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.