![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Dziwne zachowanie Lite-On
Witam.
Zwracam sie do Was, bo juz sam nie wiem co jest. Mam nagryware Lite-On 40125s i op czasu wymiany komputera/ z poprzedniego zostala tylko nagrywarka i dysk/, nie chce mi cholerstwo pracowac. Probowalem roznych programow, rozne plyty, mieszczace sie na plycie ilosci danych i troche ponadwymiarowe/np716MB/ i efekt jest ciagle ten sam. Nagrywarka nie chce nagrywac. W Nero/najnowszym, 2xwczesniejszym, probowalem rozne/ symulacja przebiega dobrze, ale jak dochodzi do rzeczywistego wypalania, po ok, 5% zapisu, pojawia sie napis SCSI/IDE Command aborded i koniec. Zagladalem pod zaslepke przy nagrywarce, w czasie jak niby zapisuje te 5% nie pali sie dioda mowiaca ze trwa nagrywanie. W poprzednim sprzecie sie palila. Jak myslicie, co to moze byc? Jesli nagrywara sie popsula to niewielki problem bo jest jeszcze na gwarancji. Naped mam umieszczony pod DVD, wiec myslalem ze to moze to/ ze sie za bardzo grzeje alboco/ ale po przelozeniu go w inne miejsce jest to samo. Kable i wtyki sprawdzalem z piec razy, wszystko jest ok. Pomozcie prosze. Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|