![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.02.2005
![]() |
dziwne zachowanie nagrywarki
Witam, mam problem, tylko nie wiem czy powinien on sie znaleśc w dziale CD-R, bo dotyczy nagrywarki DVD, lecz dotyczy nagrywania CD-R
![]() A więc. . . . Jest to nagrywarka LITEON DVDRW SOHW-1653S (16) Problem jest następujący: Podczas nagrywania cd-r z obrazu płyty z dysku, odpalanego np. za pomocą daemona, gdy już jest 100% to nagrywarka zaczyna się dziwnie zachowywać, w środku coś stuka i szoruje a dźwięk jest taki jakby zaraz miała zrobić 'UFO' . Później już można czekać nawet 10 minut a i tak nic nie przestaje, cały czas tak samo. Nie reaguje już na nero, ani na próbę otwarcia. Trzeba restartować komputer. I tak się dzieje tylko podczas zgrywania z obrazu płyty, bo podczas normalnego zapisu na płytę 700MB, np.filmu to jest ok. Przy zgrywaniu z obrazu płyty DVD z dysku jest tez ok, problem występuje tylko podczas nagrywania cd-r z obrazu. Powiedzcie, czy to mechaniczne uszkodzenie, czy to może wadliwe płyty, ale chyba to nie wina prędkości, bo nagrywam w 48X, ale to na dzień dzisiejszy standard. Problem występował na płytach różnych producentów. Pomocy !! ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a po jakiego grzyba nagrywasz obraz w locie z wirtualnego napędu?
|
![]() |
![]() |
#3 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
O ile dobrze zrozumiałem kopiujesz obraz zamontowany Deamonem w locie do Nero. Najprościej jest chyba sprawić sobie oprogramowanie, które obsługuje wiecej niz tylko *.nrg, *.cue, *.iso bo rozumiem, że nagrywasz w locie dlatego, że Nero nie obsługuje tego obrazu.
Co do prędkości to x48 to standard ale w reklamach. Ilośc błędów rosnie nieproporcjonalnie do zaoszczędzonego czasu a do tego wiele tanich płytek mimo nadruku x52 działa dobrze do x32. Na początek zwolnij z tym nagrywaniem. Nagranie płyty 80min z prędkością x48 potrwa 2:50min (średnio x29) a nagranie x32 to 3:20 i średnia x24. Naprawdę aż tak Ci się spieszy? A x32 to i tak szybko- najmniej błędów jest w okolicach x16 (ktoś to na tym forum sprawdzał ale nie pamiętam a nie chce mi się szukać. Sorry za prawa autorskie ![]() Najpierw nagraj wolniej i sprawdź "prawdziwy" program do zgrywania obrazów, jak nie zadziała to daj znać. |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.02.2005
![]() |
ed hunter - a niby jak to lepiej zrywać, z wirtualnego tworzyć jeszcze dodatkowy obraz przez nero ?
Z prędkością chciałem poeksperymentować, bo od 5 lat uzywałem samsunga 12X8X32X wiec chciałem zoabczyć "jak to bedzie szybko" a więć downloads jaki polecałbyś program, mi sie wydawało że nero jest jednym z najlepszych ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
...Nero/Nagrywarka/Nagraj plik obrazu
![]() |
#6 |
Obyś nadepnął na LEGO!