![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.03.2003
![]() |
Dziwne zachowanie Teaca 52x
Mam nagrywarke 52x.Dotychczas nie bylo wiekszych problemow.
Nie nagrywam duzo plytek.Ostatnio jakies 2 tygodnie temu. Tak to tylko uzywalem jej do doczytu. Wczoraj kumpel przyniosl cztery Esperanze.Nagrywalem kazda troche ponad 10 min mimo ze wybieralem predkosc 48x lub 40x.Myslalem ze to moze wina plytek. Dzis sprobowalem na swoich(tez Esperanzach ze szpulii ,z ktorej wypalalem juz plytki bez problemow) i tak samo 10 min nagrywalem. Zauwazylem ze bufor nagrywania nie jest okolo 98% jak zazwyczaj tylko raczej sie waha od 40 do 70%. Jak wzialem CDRW 12x to bez problemu sie nagralo w 7 minut cale a bufor byl wlasnie okolo 98%. Czy nagrywarka mi sie psuje czy moze cos mi sie przestawilo. Np. w BIOSIE bo kumplowi pozyczylem baterie z plyty glownej na chwile i potem byl jakis blad BIOSU przy ponownym starcie. Druga rzecz to jak kopiuje z tej nagrywarki cos na dysk albo instaluje cos z plytki to mam suze zużycie procka, np. Mp3 sie odtwarzaja w tym czasie jakby z wciaganej kasety.Chyba cos musze ustawic w Windowsie.Ale gdzie ? Mam Windowsa XP. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
Skakanie bufora spowodowane jest napewno wyłączonym DMA(może wyłączyło się podczas kiedy wyjołeś i włożyłeś "bakterie"
![]()
LG GCE8400B + Lite-On DVD-RW SOHW-1693S = Dobrze wypalona płyta ![]() ![]() HAVE A NICE DAY ![]() In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|