![]() |
Lite-On ma niskie ceny, bo oszczędza np. na dokumentacji. Z napędem dostajesz tylko kartkę z ilustrowaną instrukcją instalacji w komputerze (w 10 językach), do tego podane - ale tylko po angielsku - wymagania systemowe i zalecenia - instrukcja jest zresztą niemal identyczna dla nagrywarki CD-R/RW i dla DVD-ROMu (z drobnymi różnicami), i taka sama dla wszystkich modeli. Brak jakichkolwiek danych technicznych - to wszystko trzeba sobie ściągnąć z sieci.
LG, dla odmiany, dodaje grubą i pozornie wyczerpującą instrukcję, ze wszystkimi danymi technicznymi, ale też trzeba mieć sokole oko, żeby między wierszami (w danych technicznych) dostrzec, że maksymalna prędkość odczytu najnowszych urządzeń (48 lub 52x) podawana jest tylko dla płyt CD-ROM, czyli tłoczonych... Nigdzie nie jest powiedziane wprost, że dla płyt nagrywanych jest ona niższa, i nigdzie też nie mówią o tym, że (przynajmniej z najnowszym firmware'm) można ją zwiększyć... Instrukcja gruba, ale wcale nie wyczerpująca... |
Mam dokladnie ten sam problemik, gdy nagrywam audiocd to dioda swieci mi na zolto.
Jak sobie z tym poradzic, co to jest raid?? |
odp.
Mam to samo, tzn. przy nagrywaniu danych świeci się na czerwono, przy nagrywaniu audio (obojetnie jaka prędkość) świeci się na pomarańczowo.
|
Re: odp.
Cytat:
|
W takim razie żółty kolor oznacza co innego w serii 7... Tylko jak się tego dowiedzieć? Może rzeczywiście pytanie do AB?
|
Cytat:
|
[QUOTE]Xxx12 napisa***322;(a)
a wiec jak rozwiazales ten problem?? [/QUOTE problemu nie ma na 100% nagrywara jak pali audio świeci na żółto bo to jest model zrobiony na bazie jakiegoś combo litka tylko że wyjęli chip i sobal wie chyba to jest przyczyną że może liteon się scwanił i czerwony dane żółty audio zielony odczyt bop jak dane palę i ściągam 5 filmów w jednym ciągu od kumpli to się tylko na czerwono świeci mi dioda niema przerw a powinny i żólta się powinna zaświecić a świeci tylko czerwonym jak dane palęa audio tylko żółtym |
musze zaznaczyc ze ja tez mam taka sama sprawe - ZAWSZE gdy nagrywam CD-Audio z MP3, swieci sie dioda zolta, lecz w odczycie nie ma zadnych problemow ;-)
|
ja wlasnie przegrywam sobie linkin park w locie i dioda swieci mi sie na..... czerwono, pale 8x :blee: :D
|
Cytat:
|
zgadzam sie z Spreżyn LiteOn52327S+ToshibaM1712 To jest hyba najlepszy duet, pod wzgledem kopiowania TEZ, zadnych problemow z kazdym zabezpieczeniem jak do tej pory
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:31. |