Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.03.2004, 20:56   #1
cherrythomas
Bywalec
 
Data rejestracji: 14.01.2004
Posty: 70
cherrythomas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
dziwny problem z nagrywaniem Audio CD

tak jak w temacie a sprawa wyglada tak, ze:

chcesz nagrac audio cd z plikow mp3 no i nagrywam np w nero, wszystko cacy, nie ma zadnych errorow podczas nagrywania, no i wkladam nagrana plyke do wiezy Technicsa ktora ma i wyglada to tak ze wieza albo w ogole nie potrafi skumac cd i wyskoczy no disc albo odczyta ale jak zaczyna grac to zaczyna rzezic, szumy i rozne cyrki, ale gdy juz np zrobie kopie z jakiejs audio cd oryginalnej czy juz wczesniej przegranej wieza czyta ten cd bez najmnijeszych problemow i zaciec.

co ciekawsze, ten nagrany cd, ktorego wieza nie potrafi odczytac wkladam do moje disc mana i on odczytuje cd bez problemu, czysto, a wieza u moje dziewczyny tak smao nie potrafi poprawnie odczytac tego kompaktu.

probowalem juz na roznych predkosciach, roznymi programami: nero, musicmatch jukebox... i zawsze to samo

mam nagryware: LG GCE-8400B

mozecie cos doradzic?
cherrythomas jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.03.2004, 23:42   #2
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika SEBAW
 
Data rejestracji: 09.06.2002
Lokalizacja: W-ń
Posty: 3,392
SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Coś mi się wydaje, że ty robisz składanke MP3 a nie audio. W NERO musisz wybrać ikonke do audio. Wypalasz nośnik prędkością 12x-16x, metodą Disc-At-Once oraz zamkasz CD.
SEBAW jest offline  
Stary 20.03.2004, 23:57   #3
cherrythomas
Bywalec
 
Data rejestracji: 14.01.2004
Posty: 70
cherrythomas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
robie normalne audio a nie zadne mp3 skladanki bo wybieram ikonke audio mi zreszta nero conwertuje z mp3, a moj disc man nie odtwarza mp3 wiec by nie mogl tych cd czytac nawet wiec to nie jest powod
cherrythomas jest offline  
Stary 21.03.2004, 00:44   #4
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika SEBAW
 
Data rejestracji: 09.06.2002
Lokalizacja: W-ń
Posty: 3,392
SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A ile zmieściło ci się tych utworków na płycie?
Stosowałeś te metody co ci podałem wyżej?
SEBAW jest offline  
Stary 21.03.2004, 08:12   #5
cherrythomas
Bywalec
 
Data rejestracji: 14.01.2004
Posty: 70
cherrythomas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
roznie, nagrywalem 17 utworow, nagrywalem 8 i probowalem z DAO, TAO, zamykac i nie zamykac... i zawsze jest tak samo...
cherrythomas jest offline  
Stary 21.03.2004, 13:09   #6
grzeniu
XV1100
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika grzeniu
 
Data rejestracji: 19.02.2002
Posty: 27,104
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Sprobuj przekonwertowac te mp3 wczesniej do wav, zeby nero nie robil tego w locie. Odsluchaj je przed nagraniem czy sa w porzadku, no i wypalaj - musi byc OK.
__________________
Pozdr./Grzeniu
grzeniu jest offline  
Stary 21.03.2004, 13:12   #7
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika SEBAW
 
Data rejestracji: 09.06.2002
Lokalizacja: W-ń
Posty: 3,392
SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez cherrythomas
ale jak zaczyna grac to zaczyna rzezic, szumy i rozne cyrki
Dla mnie to jest interesujące, bo takie objawy ukazują się przy zapisie danych zamiast ścieżek audio.
SEBAW jest offline  
Stary 21.03.2004, 13:24   #8
memorando
Młody żonkoś
 
Data rejestracji: 02.02.2003
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 3,327
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez cherrythomas
tak jak w temacie a sprawa wyglada tak, ze:

chcesz nagrac audio cd z plikow mp3 no i nagrywam np w nero, wszystko cacy, nie ma zadnych errorow podczas nagrywania, no i wkladam nagrana plyke do wiezy Technicsa ktora ma i wyglada to tak ze wieza albo w ogole nie potrafi skumac cd i wyskoczy no disc albo odczyta ale jak zaczyna grac to zaczyna rzezic, szumy i rozne cyrki, ale gdy juz np zrobie kopie z jakiejs audio cd oryginalnej czy juz wczesniej przegranej wieza czyta ten cd bez najmnijeszych problemow i zaciec.

co ciekawsze, ten nagrany cd, ktorego wieza nie potrafi odczytac wkladam do moje disc mana i on odczytuje cd bez problemu, czysto, a wieza u moje dziewczyny tak smao nie potrafi poprawnie odczytac tego kompaktu.

probowalem juz na roznych predkosciach, roznymi programami: nero, musicmatch jukebox... i zawsze to samo

mam nagryware: LG GCE-8400B

mozecie cos doradzic?
użyj cdków for audio....droższe wieże sony i technicsa mają problemy ze zwyklymi cdr i musisz muzę palić na for audio razy 12
memorando jest offline  
Stary 21.03.2004, 13:27   #9
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika SEBAW
 
Data rejestracji: 09.06.2002
Lokalizacja: W-ń
Posty: 3,392
SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Tylko jak wykonuje kopię to jest wszstko dobrze. Tu nie chodzi (chyba) o nośniki, tylko coś innego jest powodem.
SEBAW jest offline  
Stary 21.03.2004, 15:49   #10
cherrythomas
Bywalec
 
Data rejestracji: 14.01.2004
Posty: 70
cherrythomas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no wlasnie, probowalem kazdego nosnika juz prawe, verbatimy, esperanze, sony, itp itd i zawsze jest to samo, a wlasni jak robie kopie cd to wieza bez problemu odczytuje...
cherrythomas jest offline  
Stary 21.03.2004, 16:09   #11
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika SEBAW
 
Data rejestracji: 09.06.2002
Lokalizacja: W-ń
Posty: 3,392
SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Już kiedyś był taki sam wątek poruszany. Okazało się, że "kolega" zamiast tworzyć płyty audio, tworzył sobie zbiór mp3 na dysku.
Może powidem być jeszcze zły kodek Mp3 w NERO.
Weź uaktualnij NERO do wyższego numeru. Wgraj równeiż ForceASPI 1.7.
SEBAW jest offline  
Stary 21.03.2004, 17:14   #12
cherrythomas
Bywalec
 
Data rejestracji: 14.01.2004
Posty: 70
cherrythomas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nero najnowsze jakie jest aspi tez 1.7 i to samo...
cherrythomas jest offline  
Stary 21.03.2004, 17:41   #13
Piterniel
Cichy mod
 
Avatar użytkownika Piterniel
 
Data rejestracji: 16.03.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 4,485
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Stwórz składanke i zrób obraz . I nagraj programem tym co powielasz oryginalne płyty AUDIO. Może akurat
Piterniel jest offline  
Stary 21.03.2004, 18:23   #14
cherrythomas
Bywalec
 
Data rejestracji: 14.01.2004
Posty: 70
cherrythomas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
moze i t pomoze ale zbyt pracochlonne wiec poki co proboje inaczej
cherrythomas jest offline  
Stary 21.03.2004, 18:39   #15
Piterniel
Cichy mod
 
Avatar użytkownika Piterniel
 
Data rejestracji: 16.03.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 4,485
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ale spróbuj może masz wirusa, albo źle scracowany program
Piterniel jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.