![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.10.2002
![]() |
czy mam obraz płytki???
czy jezeli kopiowałem płytkę nie "w locie"to obraz tej płytki pozostaje gdzieś na dysku?przeszukałem posty ,ale nie dotarłem do tego
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Domyslnie na "c"
Plik o rozszerzeniu nrg Z ty, ze jezeli byla zaznaczona opcja zeby wymazal po nagraniu to go juz nie masz. Wiec sie nie dziw, ze go nie mozesz znalezc. |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Poszukaj pliku z rozszerzeniem .nrg - jezeli robiles obraz w Nero!(w Windows/ Temp, lub w innym miejscu gdzie zapisuje pliki tymczasowe)
Byc moze zostal skasowany po nagraniu plytki? |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
najprosciej bedzie jesli dasz start-->znajdz-->pliki lub foldery ustawisz na 'moj komputer' a w polu nazwa wpisz '*.nrg' oczywiscie bez tych apostrof. jesli robiles obraz w clone cd to wpisz '*.ccd' jesli podalem zle rozszerzenie to niech mnie ktos poprawi.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
dzieki napewno nie mam tych plików pewnie jest tak jak pisze Weron ,ze mi je usuwa ,ale teraz pytanie gdzie w nero zaznaczyc zeby ich nie usuwał mam 5599 ,albo inaczej jak zrobic po prostu sam plik obrazu ,sorki za te pytania bo sa pewnie dość lamerskie ,ale dopiero co kupiłem nagrywarkę i troche się motam .
|
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
pytania NIE SA lamerskie. kazdy kiedys zaczynal. najlepiej uzywaj do kopiowania plyt clone cd i tam w jednym okienku masz taka opcje: usuwaj obraz plyty po jej poprawnym nagraniu (czy jakos tak) po prostu ja odznacz. masz tam tez podana lokalizacje tego obrazu. powinny byc 3 pliki. w nero owszem da sie ale jest to troche zamotane i dawno to robilem wiec juz nie pamietam
|
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.09.2002
![]() |
NERO domyślnie usuwa obraz płyty z dysku po nagraniu a więc najlepjej jest używać do tego CloneCD jak radzą przedmówcy
![]()
#8 |
Internet Addict na odwyku
![]() |
...albo uzywac Nero Express i najpierw nagrac obraz na dysku (Copy entire disk->Destination Derive: Image Recorder->wybierasz gdzie go ma nagrac) a potem ten obraz wypalic. Jest to duzo bezpieczniejsze niz kopiowanie w locie (i szybsze-przynajmniej u mnie :-D )
Duron 1600MHz@2000MHz 1.625V | Abit NF7-S rev.2.0 | 1GB Geil DDR400 | Radeon 9800 SE@PRO 380/600@450/750 | Barracuda 160GB 8MB 7.7200 | LTR-40125S | SOHW-1693S |LCD 15" Sony SDM-X52 | Chieftec Matrix HiFi + PSU 360W DF |
![]() |
![]() |
#9 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cytat:
Wtedy po nagraniu nie bedzie ci usuwal obrazu. |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
dziekuje wszystkim za odpowiedzi teraz juz to wszystko jest dla mnie jasne poradziłem sobie w nero i w formie testu w clonecd cooooool
|
![]() |
![]() |
|
|