![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
![]()
Mam XP i problem z resetowaniem podczas wypalania.
Ktos tu wczesniej napisal, ze to wina SB live, ktory sie gryzie z innym urzadzeniem. Problem w tym, ze moj SB ma irq 10 i inne urzadzenie takiego irq nie ma. Po wyjeciu karty dzwiekowej wszystko wraca do normy. Czy to oznacza ze to juz koniec mozliwosci?
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Nie koniecznie. Mam płytę MSI oraz SB Live! i żadnych problemów z wypalaniem pod WinXP. Spróbuj przełożyc kartę to innego gniazda PCI. Wiem że to nie jest wyszukany sposób ale często pomaga. Pamiętaj że jeśli na płycie głównej jest np. pięć slotów PCI to dwa ostatnie mogą współdzielić zasoby. Oczywiście zakładam że sterowniki do SB masz firmowe, a nie te domyślne z Windowsa.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
ja mam sb live i zero klopotów z paleniem
spróbuj usunąc alles programy / na początek/ od sb live i zaistalowac tylko stery i next sprawdzać po jednym co powoduje problem / moze Ci pomóc instalacja aktualnych wersji programów do live/ nie napisałeś jaką masz płytę a to też ważne / i jaki bios ->a moze tak upgrade do last oficjalnego/ a jeśli to via i jakaś starsza płyta to moze wrzucić jeszcze patch do sb luve i via / ten od kontrolera hdd choć to w nowszych płytach jest niepotrzebne bo powinno być już w biosie / pozdro
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
skad wizasc ten path?
Mam plyte Matsonic MS8127C
Via Apollo Kt133 Czy ten path moze pomoc? Skad moglbym sciagnac ten path do via i Sb Live?
#5 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... ja czasem jestem nudny, ale czy zainstalowałeś stery do Via (cztery w jednym)?
#6 |
Łaskobójca
![]() |
poprawka powinna być :
1. na stronie producenta płyty 2. na http://www.viahardware.com poszukaj nowego biosu do płyty i oczywiście via 4in1 ale niekoniecznie te ostatnie bo ostatnie to są już dla kt1266 i 333 i 400 a sekcja dla kt133 się juz od kawałka czasu nie zmienia
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
Też mam SB Live, Winde XP i nie mam problemów.
|
![]() |
![]() |
#9 |
Prawdziwy Shider ;)
Data rejestracji: 06.06.2002
![]() |
SB Live (value) + soltek sl-75kav + LTR-40125W i nie ma problemow
ale z tego co mi wiadomo na niektorych ukladach via sa problemy, ale sa tez patche ktore to usuwaja nie jestem pewien ale 4 in 1 chyba tez powinien
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
Jak pisałem nie mam problemów z SB Live, Windows XP, płyta ECS K7VTA3. Zainstalowany najnowszy Via 4in1 i update dla Live'a pod XP.
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.09.2002
![]() |
Problem jest raczej prosty do rozwiązania, choć dziwne, że się pojawia pod WinXP.
W przypadku Win98 zawieszanie było spowodowane przez sterownik 'Ceative SB16 Emulation'. Pomgogła mi tutaj zmiana slotów PCI oraz ustawienie przerwań tego sterownika na '0' - po tych operacjach, wszelkie problemy zniknęły. Możliwe, że podobnie powienineś postąpić w przypadku WinXP, choć w tym systemie nie miałem żadnych problemów, gdyż sterowniki zostały zainstalowane automatycznie przez system. |
![]() |
![]() |
#12 | |
Łaskobójca
![]() |
Cytat:
![]() a co do win98 to faktycznie nieuistalowanie emulacji sb16 rozwiązuje problem a w xp wystarczy niwe wrzucać lawy i media center / u mnie pomaga/ i oczywiście najkowsze stery trzeba zapodać pozdro
![]() |
|
|