![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Dziwny sytuacja z wysuwem tacki
Witam !
Mam taki trochę dziwny malutki problem ***8211; mój Wuja kupił właśnie nagrywarkę Lite-On 5238S i kiedy nagrywałem u niego płytę (próbowałem akurat na CDRW) w Nero Express, to po skończeniu kompilacji, a przed weryfikacją zapisu, nagrywarka wysuwała płytę i po chwili znów ją zabiera i robiła weryfikację. I nie był to pojedyńczy przypadek. Niby to w niczym nie przeszkadza, ale jest to według mnie dziwne i np. u mnie na LG8526B nigdy takie coś nie wystąpiło (ani w Nero Burning Rom, ani w Nero Express ***8211; z ciekawości sprawdziłem). Ciekaw jestem więc, czy ktoś spotkał się z taką sytuacją na tej lub innej nagrywarce itp. Wiem, że to problem na chwilę obecną, raczej z ***8222;ciekawości***8221; (nagrywa chyba dobrze - choć zbytnio nie testowałem), ale po prostu trochę to dla mnie dziwne zachowanie. Pozdrawiam Wesołych Świąt ! ro29 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
heh, mam dokaldnie ten sam model litka i u mnie nie wysuwa tacki
![]() w teacu w58e chyba wysuwalo i spowrotem chowalo, tak jak opisujesz nie ma sie czym przejmowac tylko przyjac to do wiadomosci ze tak ma byc ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
a ja na 52327S nie pamiętam, bo po wypaleniu testuje k-probe (jak jest coś ważnego)
|
![]() |
![]() |
#5 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bo tak juz te Nero ma.
Nowe tzn to co ja mam 6.6.0.3 juz samo tacki nie wysuwa. Gdzies chyba jest opcja coby wlasnie nie wysuwal tacki do sprawdzania kompilacji. Grzeniu ma racje - Nero tak resetuje ustawienia. (jak zwykle ma racje ![]() Ps: ale sie podlizuje ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Dzięki za szybką reakcję ! Widać, że opinie jak na razie są różne, ale wniosek, że to może być norma. Nie pamiętam jaką wersję Nero ma Wuja, sprawdzę to dopiero po świętach. I jeszcze prośba - użytkownik yahol, napisał, że gdzieś jest opcja, żeby to wyłączyć - jeśli ktoś wie gdzie, to byłby wdzięczny za info - ja nie mogłem jej znależć ! Pozdrawiam ro29 |
![]() |
![]() |
#7 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
w nero file/preferences/expert futures masz opcje nie wysuwania tacki
ale to dotyczy kazdego przypadku, czyli lacznie z wypaleniem kompilacji, wiec srednio wygodne nie wiem o innym przelaczniku do tacki... |
![]() |
![]() |
|
|