![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
![]()
mam nagrywarke LG CED-8120B http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=1294094348
i mam nastepujacey problem gdy odpalam 'CloneCD', daje 'Read To Image File' i ustawie 'Read Subchanel Data from Data Tracks' i 'Read Subchanel Data from Audio Tracks' (czyli kopiowanie plytyt z SecuROMem) to mi wypisuje ze: "LG CED-8210B Is Not Compatibile with CloneCD Read Subchanel Data from Data and Audio Tracks", uzywam Windows ME i CloneCD 3.2.1.1. (nie wiem czemu ale ten CloneCD 4 mi sie nie podoba) co mam zrobic by CloneCD zaczal poprawnie wykrywac nagrywarke (kiedys mi to dzialalo bez problemu) obecnie aby dzialalo dobrze to musialem zainstalowac ponownie Windowsa do tego samego katalogu (bez formatowania/usuwanie poprzedniego) i dopiero wtedy mi dziala, ale jak tak zrobie to nie chca mi dzialac niektore gry, programy. Jak natomiast sformatuje dysk i zainstaluje Winde "na czysty dysk" to nie dziala, musze ja wgrac jeszcze raz do tego samego katalogu. aha jak zainstalowalem Windowsa do tego samego katalogu i mi teraz CloneCD pozwala ustawic te opcje przy tworzeniu obrazu plyty to ClonyXXL i tak mi nie wykrywa zabezpieczenia SecuROM (inne bez problemu, ale SecuROM i SecuROM*new* - nie chce), ale skopiowac plyte CloneCD sie da bez problemu i dziala pozniej. co mam zrobic? nowy Bios do nagrywarki, nowy sterownik ASPI ? czy moze cos innego? pozdrawiam Dobromil |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Z biosem nic nie kombinuj, u mnie chodziło dobrze nawet z wersjami 2.8.x.x.
Przede wszystkim po świeżym zainstalowaniu windowsa zainstaluj ASPI (np. forceASPI - ja tego używam). Może jednak przekonałbyś się do nowszych wersji Clona? Dla ścisłości - używam Win98 |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
wlasnie bede kobinowal z tymi sterownikami ASPI, pod wieczor zainstaluje na nowo windowsa i bede probowal cos zrobic...
ma ktos moze jeszcze inne sugestie ? pozdrawiam Dobromil |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Innych sugestii nie oczekuj bo to powinno rozwiazac ten problem - przynajmniej u mnie pomoglo choc musialem troche tych sterownikow poprobowac ;-)))
#5 |
Nowy na forum
![]() |
mam nadzieje ze to rozwiaze ten problem
wlasnie sie zabieram reinstal systemu i instalacje tych nowych sterow ASPI jakby to nie pomoglo to bede sie zastanawial dalej i was meczyl pytaniami ![]() pozdrawiam Dobromil |
![]() |
![]() |
#6 |
Member of Blokers.net
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
ja mam tylko 1 sugestie
Zainstaluj ASPI
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Sterowniki ASPI nie pomagaja !!! sciagnalem ich kilka roznych i zadne nie dzialaly
ale znalazlem rozwiazanie, i to strasznie banalne ;) zainstalowalem jeszcze raz stery do plyty glownej ;) i pomoglo, teraz wszystko dziala bez najmniejszego problemu mimo wszystko dzieki za pomoc pozdrawiam Dobromil |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
qrcze CloneCD juz dziala OK, ale ClonyXXL dalej nie wykrywa na plytach zabezpieczenia SecuROM ani SecuROM*NEW*, co mam robic
![]() pozdrawiam Dobromil |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
A czy u Ciebie Clone CD wczesniej nie wykrywalo wcale nagrywary, tzn zawsze wypisywalo ze nie kompatybilna z Clonem CD jest? Pytam, bo ja mam to samo, ale zdarza sie to czasami tylko. Clone CD v 4.0.1.9, LG 40/12/40, ASPI 4.71.1, WinXP PRO PL do tego, i nie wiem co mam o tym myslec, macie jakies sugestie? Chyba tak jak kolega przeinstaluje XP.
Ostatnio zmieniany przez artur k : 12.07.2002 o godz. 02:19 |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
CloneCD wykrywal nagrywarke i dalo sie nagrywac bez problemu we wszystkich trybach, problem wystepowal jedynie gdy w opcjach zgrywania plyty ustawialem by czytal dane subkanalowe ze sciezek danych i audio, dopiero jak to ustawilem to wypisywal ze moja nagrywarke jest niekompatybilna z tym trybem i kontynuowal zgrywanie obrazu bez tych opcji, ale nagrywarka byla caly czas wykrywana (co prawda blednie) i nagrywala bez problemu.
pozdrawiam Dobromil |
![]() |
![]() |
|
|