![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.12.2005
![]() |
EAC a dekompresja mp3
Witam wszystkich! Od dłuższego czasu nie mogę sobie poradzić z dekompresją mp3 pod EAC-iem.We wcześniejszej ver.0.95b2 wszystko odbywało się bez zarzutu,włączałem funkcję dekompresja,zaznaczałem który kawałek i gdzie ma być rozpakowany...i fruu...wszystko ładnie i zgrabnie
![]() Próbowałem wgrać starego EAC-a-nic nie pomogło,próbowałem nowego i starego kodera Lame:również ten sam efekt.Dodam,że wcześniej EAC chodził pod chipsetem VIA KT 400,a wynikł ten problem od kiedy korzystam z nForceUltra 400.Mój serdeczny druch korzysta z ver 0.95 b2 jeszcze na chipsecie VIA pod platformą K2 500 AMD i tego problemu nie zna.Czyżby pojawiło się jakieś zabezpieczenie przed dekompresją w tymże programie??! Lubię ten program,korzystam z niego od 3 lat,a tu taki klops.Pomóżcie i nie mówcie,że to wina sprzętu!!! ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Może warto rozważyć zmianę programu na inny?
![]()
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Moze i masz rację!Ale to na pewno nie rozwiązuje zaistniałego problemu
|
![]() |
![]() |
#4 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
Jeśli jesteś przywiązany do EACa, to nie, jeśli tylko zależy Ci na przeróbce "z czegoś na coś" to zdecydowanie
![]()
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
Jestem i to bardzo
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
Z tego, co piszą na forum tu i ówdzie, to oryginalne sterowniki od płyty nforce lubią sprawiać problemy, jeśli jesteś przywiązany do EACa, kombinuj ze sterami od mobo, jak nie, potestuj dbpoweramp.
![]()
![]() |
#7 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
-spróbuj zmienić interface EAC/Opcje EAC`a/Interfejs.
-zainstaluj sterowniki ASPI Cytat:
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 27.01.2006 o godz. 07:43 |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
EAC a problem kompresji..
Cześć! Maćku dzięki za informacje które podałeś mi na forum,ale nic z tego nie wyszło.Problem z dekompresją z mp3 na wave jak wytępował,tak występuje nadal.Lame ściągnąłem ze strony twórców(?) Niestety nie dało to żadnych rezultatów.Mało tego,wersje 3.90 są ze trzy; w serwisach audio i na hydragenie piszą,iż najlepsza to 3.90.3 Cóż z tego,skoro nieposiada ona pliku .exe i EAC nijak nie może dopisać do niej ścieżki.Po wklejeniu do niej pliku 3.90 exe(właśnie z tej wersji 3.90) program widzi Lame,lecz błąd jak wyskakiwał tak wyskakuje dalej Jak już wspomniałem wersji jest sporo,od 3.92 plik Lame.exe jest "widoczny" dla EAC-a..Cóż z tego,jeśli błąd wciąz istnieje.Zastanawia mnie także czemu wersje tegóż kodera róznie "ważą" I to czasem te same wersje! Ja rozumiem,że znajdują się dodatkowe opcje,ale żeby nie było w niektóych pliku.exe A druga rzecz ForceAspi z funkcją killAspi ani Aspi4.72a nie pomogły-EAC jak nie chodził pod interfejsem ASPII tak nadal nie chodzi.Nie widzi pod zewnętrznym interfejsem napędów.Pozdrawiam i liczę na Twoją pomoc. |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
ASPII po długim i mozolnym grzebaniu w rejestrach działa pod EAC-iem,natomiast nadal problem z Lame tj.dekodowaniem mp3.EAC dalej wywala wcześniej wymieniany przeze mnie w poście błąd "acces violation" (a dokładnie np.at0060896a->acces violation.Próbowałem do EAC-a podłożyć inny program np.cDexa: ta sama sytuacja
![]() |
![]() |
![]() |
|
|