Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.01.2006, 22:15   #1
Slawomir Jerzy
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.12.2005
Slawomir Jerzy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
EAC a dekompresja mp3

Witam wszystkich! Od dłuższego czasu nie mogę sobie poradzić z dekompresją mp3 pod EAC-iem.We wcześniejszej ver.0.95b2 wszystko odbywało się bez zarzutu,włączałem funkcję dekompresja,zaznaczałem który kawałek i gdzie ma być rozpakowany...i fruu...wszystko ładnie i zgrabnie Od kiedy zaś korzystam z ver. 0.95b3 wszystko zawaliło się...Po zaznaczeniu pliku przeznaczonego do dekompresji,program wywala błąd "access violation" i zamyka aplikację tj.EAC-a.
Próbowałem wgrać starego EAC-a-nic nie pomogło,próbowałem nowego i starego kodera Lame:również ten sam efekt.Dodam,że wcześniej EAC chodził pod chipsetem VIA KT 400,a wynikł ten problem od kiedy korzystam z nForceUltra 400.Mój serdeczny druch korzysta z ver 0.95 b2 jeszcze na chipsecie VIA pod platformą K2 500 AMD i tego problemu nie zna.Czyżby pojawiło się jakieś zabezpieczenie przed dekompresją w tymże programie??! Lubię ten program,korzystam z niego od 3 lat,a tu taki klops.Pomóżcie i nie mówcie,że to wina sprzętu!!!
Slawomir Jerzy jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.01.2006, 22:16   #2
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Może warto rozważyć zmianę programu na inny?
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline  
Stary 26.01.2006, 22:20   #3
Slawomir Jerzy
Nowy na forum

Moze i masz rację!Ale to na pewno nie rozwiązuje zaistniałego problemu
Stary 26.01.2006, 22:36   #4
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jeśli jesteś przywiązany do EACa, to nie, jeśli tylko zależy Ci na przeróbce "z czegoś na coś" to zdecydowanie
joujoujou jest offline  
Stary 26.01.2006, 22:47   #5
Slawomir Jerzy
Nowy na forum

Smile

Jestem i to bardzo A problem jest czysto natury technicznej..Dlaczego jest teraz tak,a wcześniej było lepiej Szczerze; lubię korzystać z tego programu do robienia świetnych kopii płyt.Rzadko korzystam z mp3,ale czasami nie ma wyboru.
Stary 26.01.2006, 23:00   #6
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Z tego, co piszą na forum tu i ówdzie, to oryginalne sterowniki od płyty nforce lubią sprawiać problemy, jeśli jesteś przywiązany do EACa, kombinuj ze sterami od mobo, jak nie, potestuj dbpoweramp.
joujoujou jest offline  
Stary 27.01.2006, 07:37   #7
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
-spróbuj zmienić interface EAC/Opcje EAC`a/Interfejs.
-zainstaluj sterowniki ASPI

Cytat:
Q:
When I try to start EAC or to compress/decompress, I immedately get an Access Violation. Why does this happen?

A:
Usually this error occurs when not using the ASPI interface of Adaptec. So try at first to install it on your computer. When you use Windows NT/2000, the native SCSI interface could also make some problems, so also install the Adaptec interface in that case.
Second, it has also happened that an illegal audio codec let EAC crash on enumerating all audio codecs. In that case try to disable (not deinstall) each codec and try again, you could enable the codecs then again piece for piece to find out which one causes the problem. Mainly some versions of LAME and OggVorbis ACM codecs cause this behaviour (included in e.g. Nimo Codec Pack).

...żródło http://www.exactaudiocopy.de/

Ostatnio zmieniany przez Maciej : 27.01.2006 o godz. 07:43
Maciej jest offline  
Stary 27.01.2006, 14:43   #8
Slawomir Jerzy
Nowy na forum

EAC a problem kompresji..
Cześć! Maćku dzięki za informacje które podałeś mi na forum,ale nic z tego nie wyszło.Problem z dekompresją z mp3 na wave jak wytępował,tak występuje nadal.Lame ściągnąłem ze strony twórców(?) Niestety nie dało to żadnych rezultatów.Mało tego,wersje 3.90 są ze trzy; w serwisach audio i na hydragenie piszą,iż najlepsza to 3.90.3 Cóż z tego,skoro nieposiada ona pliku .exe i EAC nijak nie może dopisać do niej ścieżki.Po wklejeniu do niej pliku 3.90 exe(właśnie z tej wersji 3.90) program widzi Lame,lecz błąd jak wyskakiwał tak wyskakuje dalej Jak już wspomniałem wersji jest sporo,od 3.92 plik Lame.exe jest "widoczny" dla EAC-a..Cóż z tego,jeśli błąd wciąz istnieje.Zastanawia mnie także czemu wersje tegóż kodera róznie "ważą" I to czasem te same wersje! Ja rozumiem,że znajdują się dodatkowe opcje,ale żeby nie było w niektóych pliku.exe A druga rzecz ForceAspi z funkcją killAspi ani Aspi4.72a nie pomogły-EAC jak nie chodził pod interfejsem ASPII tak nadal nie chodzi.Nie widzi pod zewnętrznym interfejsem napędów.Pozdrawiam i liczę na Twoją pomoc.
Stary 27.01.2006, 17:23   #9
Slawomir Jerzy
Nowy na forum

ASPII po długim i mozolnym grzebaniu w rejestrach działa pod EAC-iem,natomiast nadal problem z Lame tj.dekodowaniem mp3.EAC dalej wywala wcześniej wymieniany przeze mnie w poście błąd "acces violation" (a dokładnie np.at0060896a->acces violation.Próbowałem do EAC-a podłożyć inny program np.cDexa: ta sama sytuacja
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: