![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.08.2002
![]() |
![]()
Witam!
Mam problemik z EAC. Przy nagrywaniu obrazu dysku następuje zwis nagrywarki ![]() ![]() ![]() Poradźcie co robić!
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
prawdopodobnie zle skofigurowales EAC'a - to nie jest proste zrobic to dobrze...
mozesz sobie z czystym sumieniem odpuscic nagrywanie po EAC - nie pogorszy to jakosci plyt - bo jesli EAC ci sie w ten sposb wiesza a ja slysze o tym po raz pierwszy to po prostu nalezy to sobie odpuscic...
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Przy teście nagrywarki w konfiguracji EAC (ostatnia zakładka też się wiesza
![]()
#4 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
ja i tak nigdy nie uzywalem EACa do nagywania - to wina tego ze lubie sobie do jakiejs czystej plyty dograc np. Q3movie, czy jakis soft sciagniety z netu (cd-extra) a tego eac nie umie
a twoj przypadek jest chyba beznadziejny...
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Szkoda odpuszczać bo to w sumie b. dobry programik. Może w sprzęcie coś nie tak?! Czy ma ktoś jakiekolwiek pomysły?
#6 | |
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
![]() Cytat:
Zastanow sie, czy warto sie glowic? Pozdrawiam
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
OK! Zależy mi na DOKLADNYM SKOPIOWANIU (kupiłem sobie nawet skanerek i drukareczkę bo ceny oryginałów mnie zabijają
![]()
#8 |
![]() |
wav + cue zrobione pod EAC i wypal to czymkolwiek, co to obsluzy. Nero, CDRWin, Feurio, to name a few.
|
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
OK! Ale czy do się ten obraz wypalić pod innym programem, czy trzeba go przekonwertować. Jak tak to czym? (z zachowaniem przerw, CD-TEXTu, itp.)
#10 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Tak jak powiedziano obraz wave + cue da się wypalić np. w nero (nagrywasz plik obrazu zaznaczasz .cue). Nagrana płyta jest dokładną kopią tego co ripowałeś, a o ile pamiętam cd-text też jest zachowany 9tak jak go wpisałeś/został odczytany w EAC.
Miłego dnia |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
Jeżeli jest tak jak napisałeś to rozwiązuje mój problem w 100% 8) (sprawdzę dopiero wieczorkiem).
WIELKIE DZIĘKI!!!
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.07.2001
![]() |
Czesc
Ja mialem podobny problem z Teac 512SB... problem minal po sciagnieciu nowszej wersji EAC (nie napisales jakiej uzywasz). Sam uzywam prawie wylacznie EACa, i to w dwoch wersja, 0.9pb8 do pobierania tytulow z cddb i nowszej beta4 do wypalania i zgrywania (w nowszych jest juz freedb, a tam wieluuu plyt nie ma w bazie). A jeszcze uzywam programiku do tworzenie plikow CUE (nie pamietam teraz nazwy) w ktorym bardzo fajnie mozna skorygowac pewne rzeczy (nie weim czy zauwazyles, ze czasami na plytach live sa przerwy miedzy utworami, nie wiem czy EAC to zle odczytuje, czy specjalnie wydawca robi psikusa) i te wlasnie koryguje. Wiec polecam sciagniecie swiezej wersji lub napisanie do autora w ostatecznosci (odpisuje prawie zawsze, mozna po angielsku). Pozdrawiam Sandal
#13 |
Bywalec
![]() |
Wrsja programu to beta4. Z przerwami między utworami jeszcze w EAC nie walczyłem bo nie mogę nagrać obrazu dysku. Do tej pory w Nero ustawiałem przerwy zawsze na 0, bo i tak każdy utwór ma wyciszenie, a koncertówka z przerwą to zbrodnia! Jak możesz to prześlij nazwę programiku lub programik do edycji plikow CUE.
Miałem teraz chwilkę więc pobawiłem się EAC w pracy - te same ustawienia co w domku a efekt o niebo lepszy (bezbolesne nagrywanie)!
#14 |
Bywalec
![]() |
Witam!
Info dla wszystkich mających podobny do mojego problem: po obfitych bojach stoczonych ze sprzętem wniosek może być tylko jeden: ripowanie pod EAC (image), nagrywanie pod Feurio - świetny program dający możliwość korekty przerw, edycji CD-TEXTu (lub wyłaczenia) i wielu innych - polecam!!!
|
|