![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.06.2005
![]() |
![]()
witam!
ze względu na istniejące już topiki o podobnym tytule, aby nie zniechęcić do tego tematu powiem, iż stosowałem już wszystkie zalecane sposoby jakie tu znalazłem do odzyskania danych, sprawa chyba ma się jednak nieco inaczej ![]() no więc mianowicie: płyty nie nagrywałem ja (lecz mój nauczyciel od geografii); nagrywając zdjęcia podczas wycieczki do Hiszpanii na płytę za pierwszym razem wszystko było OK zdjęcia ponoć były; gdy pamięc cyfrówki wyczerpała się ponownie także nagrał zdjęcia na tę samą płytę i tu się pojawił problem bo poprzednich zdjęć nie ma sprawa wydała mi się prosta - odzyskać poprzednią sesję programem typu IsoBuster, jednak bez rezultatu - widoczna jest tylko jedna sesja (123 MB, 155 plików, dokładnie tyle ile zajmują zdjęcia widoczne zdjęcia na płycie); spróbowałem wszystkich innych tutaj polecanych programów jednak efekt był identyczny ![]() pomyślałem, że na tej płycie może rzeczywiście nie ma żadnych innych zdjęć, jednak Nero w informacjach o nośniku wskazuje: zajęty obszar: 123 MB do wykorzystania: 558 MB biorąc pod uwagę, iż jest to płytka o pojemności 700 MB - około 20 MB gdzieś tu brakuje czy na tej płycie rzeczywiście mogą znajdować się zdjęcia, oraz istnieje możliwość ich odzyskania? pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi ps. w 100% dokładnego przebiegu jak to było nagrywane niestety nie znam, gdyż nauczyciel także niestety niezbyt pamięta jak to on zrobił, że tych zdjęć nie ma ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Na tej płycie może nie być tych "brakujących" zdjęć w ogóle.
Różnica 20 MB wynika z sesyjnego nagrywania płyty, wygląda na to,że przy nagrywaniu 2 sesji nic nie zostało dograne. Przy okazji - ile sesji pokazuje isobuster? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Ze słownika: Płyta multisesyjna jest nagrywana na raty. Dane zapisujemy w sesjach. Do płyty mutlisesyjnej dane możemy dodawać aż 99 razy. Ograniczeniem zapisu wielosesyjnego jest fakt, że każda sesja zabiera ok 13 MB na swoje potrzeby. W związku z tym nie warto nagrywać płyt wielosesyjnych gdy dysponujemy niewielkimi plikami.
2*13 MB - to jest to brakujące miejsce na płycie. |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
wielkie dzięki za wyjaśnienie
![]() |
![]() |
![]() |
|