Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.04.2003, 15:12   #1
wojan
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.04.2003
wojan w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pomocy! konfiguracja EAC

Witam,
ponieważ jestem laikiem mam nadzieję na wyrozumiałość i prostą odpowiedź.
Próbuję skonfigurować EAC i nijak nie jestem w stanie w zakładce VAWEFORM w COMPRESSION OPTIONS ustawić "Internal WAV Routines" oraz "44 100 Hz; 16 Bit; Stereo".
Pytanie moje jest następujące: czy konfiguracja ta jest niezbędna jeśli założniem miom jest jak najwierniejsze kopiowanie płyt audio (czas jest tu sprawa czwartorzędną)? Jeśli tak to jak to zrobić?
Czy znaczenie ma tutuj brak zewnętrzych kodeków?
A może moje rozterki wogóle są bezsensowne i lepiej użyć czegoś innego?
Pozdrawiam, wojan
wojan jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.04.2003, 15:36   #2
tomall0
karpiarz:)

Data rejestracji: 25.09.2002
tomall0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Pomocy! konfiguracja EAC

Cytat:
wojan napisa***322;(a)
Witam,
Próbuję skonfigurować EAC i nijak nie jestem w stanie w zakładce VAWEFORM w COMPRESSION OPTIONS ustawić "Internal WAV Routines" oraz "44 100 Hz; 16 Bit; Stereo".
Pytanie moje jest następujące: czy konfiguracja ta jest niezbędna jeśli założniem miom jest jak najwierniejsze kopiowanie płyt audio (czas jest tu sprawa czwartorzędną)? Jeśli tak to jak to zrobić?
Pozdrawiam, wojan
A poszukać to nie łaska? Zajrzyj tutaj
Stary 13.04.2003, 15:46   #3
wojan
Nowy na forum

Re: Re: Pomocy! konfiguracja EAC

Cytat:
tomall0 napisa***322;(a)
A poszukać to nie łaska? Zajrzyj tutaj
A ty myślisz, że w jaki sposób laik był w stanie dojść do takich problemów jeśli nie posługując się stroną którą podałeś? Widocznie nie wyjaśnia to moich problemów. załóż, że nie wszyscy wszystko wiedzą.
pozdrawiam
wojan jest offline  
Stary 13.04.2003, 16:02   #4
tomall0

Re: Re: Re: Pomocy! konfiguracja EAC

Cytat:
wojan napisa***322;(a)
A ty myślisz, że w jaki sposób laik był w stanie dojść do takich problemów jeśli nie posługując się stroną którą podałeś? Widocznie nie wyjaśnia to moich problemów. załóż, że nie wszyscy wszystko wiedzą.
pozdrawiam
Spoko, ale istnieje jeszcze kiklka innych tego typu softów, CDex czy choćby CDDA Extractor
Stary 13.04.2003, 16:18   #5
wojan
Nowy na forum

Re: Re: Re: Re: Pomocy! konfiguracja EAC

Cytat:
tomall0 napisa***322;(a)
Spoko, ale istnieje jeszcze kiklka innych tego typu softów, CDex czy choćby CDDA Extractor
Dzięki, niemnie liczyłem na wyjaśnienie problemów z EAC jako ponoć najlepszego softu do moich potrzeb. Tzn. czy niezbędne jest ustawienie wcześniej wymienionych parametrów przy kopiowaniu, a nie przy kompresowaniu? Jeśli jesteś w stanie mi pomóc będę wdzięczny.
wojan jest offline  
Stary 13.04.2003, 18:06   #6
tomall0

Cytat:
wojan napisa***322;(a)
Witam,
Pozdrawiam, wojan
Z tego co pamiętam też miałem problemy z ustawieniem Internal Wav Routines, a co do kodeków to ja ściągnąłem sobie kodek Lame w wersji 3.92 i było OK, a teraz korzystam z CDex- prosty do bólu i skuteczny, ale nie poddawaj się i skorzystaj z wyszukiwarki
Stary 13.04.2003, 23:47   #7
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>

Cytat:
wojan napisa***322;(a)
Witam,
Pozdrawiam, wojan
Zakładam iż zakładka "Waveform" jest aktywna, jeżeli nie to należy w zakładce "External Compression" odznaczyć pole "use external program....U Ciebie jak i u mnie może nie być wyboru "Internal Waw Routines", natomiast na pewno jest Microsoft PCM Conwerter i dla niego ustaw parametry 44,1kHz/16bit - jest to kodek odpowiedzialny za wavy. Dodatkowo ustaw odowiednie rozszeżenie w (.wav) w polu fille extension.....
Co prawda nie musimy konfigurować tej zakładki, jeżeli chcesz zgrywać i kopiować dokładnie to będziesz uzywać formatu wav i po wybraniu opcji "copy...uncompresset" EAC i tak zkorzysta z systemowego kodeka formatu raw (Wav) jeżeli nie został określony inny.
Krótko odpowiadając na twoje pytanie: konfiguracja tej zakładki nie jest niezbędna o ile masz kpl. standardowych kodeków audio w Twoim systemie - jeżeli nie chcesz używać zewnętrznych kodeków np. mp3 to tą drugą zakładkę możesz sobie darować.
paput2000 jest offline  
Stary 14.04.2003, 09:01   #8
wojan
Nowy na forum

Cytat:
paput2000 napisa***322;(a)
Zakładam iż zakładka "Waveform" jest aktywna, jeżeli nie to należy w zakładce "External Compression" odznaczyć pole "use external program....U Ciebie jak i u mnie może nie być wyboru "Internal Waw Routines", natomiast na pewno jest Microsoft PCM Conwerter i dla niego ustaw parametry 44,1kHz/16bit - jest to kodek odpowiedzialny za wavy. Dodatkowo ustaw odowiednie rozszeżenie w (.wav) w polu fille extension.....
Co prawda nie musimy konfigurować tej zakładki, jeżeli chcesz zgrywać i kopiować dokładnie to będziesz uzywać formatu wav i po wybraniu opcji "copy...uncompresset" EAC i tak zkorzysta z systemowego kodeka formatu raw (Wav) jeżeli nie został określony inny.
Krótko odpowiadając na twoje pytanie: konfiguracja tej zakładki nie jest niezbędna o ile masz kpl. standardowych kodeków audio w Twoim systemie - jeżeli nie chcesz używać zewnętrznych kodeków np. mp3 to tą drugą zakładkę możesz sobie darować.
Myślę, że o taką odp. mi chodziło. Trochę mnie uspokoiłeś.
Dzięki.
wojan jest offline  
Stary 14.04.2003, 09:02   #9
wojan
Nowy na forum

Cytat:
tomall0 napisa***322;(a)
Z tego co pamiętam też miałem problemy z ustawieniem Internal Wav Routines, a co do kodeków to ja ściągnąłem sobie kodek Lame w wersji 3.92 i było OK, a teraz korzystam z CDex- prosty do bólu i skuteczny, ale nie poddawaj się i skorzystaj z wyszukiwarki
Będę walczyć.
Dzięki
wojan jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: