![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
EduROM problem z nagraniem
Posiadam LG 8080b.
Nie wiem jak te płyty skopiować. Proces zgrywania i nagrywania jest ok. Żadnych komunikatów o błędach a po uruchomieniu tej skopiowanej płyty wyskakuje błąd (jakby jakiegoś programu) i wychodzi do pulpitu. Może jest potrzebny *****. |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.02.2002
![]() |
mam ten sam problem
prosimy o pomoc ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.05.2001
![]() |
bo trzeba mieć CD RW z RAW DAO, porządny program i po kłopocie
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.10.2001
![]() |
Wydaje mi się, że CDR nie zalatwia sprawy! Są jakos czujnie chronione. Widac to na zewnętrznej części krążka! Producent w walce o swoje prawa troche przesadził!! Każdy ma PRAWO do utworzenia kopii zapasowej!!! Cieszę sie z pędu do wiedzy! Skorzystam z rady Kostka. Mam porządny CDR (co to jest porządny-proszę o definicję!) i trochę czasu!
|
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
Miałem ten sam problem a nagrywarke mam dobra nawet b.dobra wszystko chodzi a edu romy nie chcialy (wiec z całym szacunkiem kostek ale sprawa jest poważniejsza)
Znalazłem sposób na uruchomienie nagranej płytki ale dopiero po zastosowaniu tricku - ale nie o to chyba chodzi powinna działać jak oryginał a nie chce pomimo nagrywania w trybie DAO-RAW P i co dalej? |
![]() |
#6 |
Gość
|
kostek widze ze jestes oblatany co nie co. mam nagrywarke TEAC512 EB to samo co 16 tylko wolniej
, ale nie mam CD-ROM`u np: TOSHIBY coś tam coś tam więc czytam z nagrywarki j/w i co ? i nic - oczywiscie korzystam z clona ustawiam opcje RED subchanel Data i dont repair sub.. i jak to zrobic zeby chodzilo a moze nie w clonie rzecz lezy ? |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
![]() |
edu romy robię w locie x12 i chodza na każdym sprzęcie.Wydaje misie ze problem własnie leży w urządzeniu zczytujacym, bo jak zczytam to teckiem to nie chcą zabardzo chodzic, a gdy toshiba to jest wszystko w porządku.mój kumpel zczytywał mi gimnazjum 2 klasa dvd toshiba cd rw yamaha x16 ja robie z tego kopie i chodzi.decyzja należy do was. kiedyś kopiowałem z oryginałów np settlers 4, pizza 2 pl i wszystko toshibą. po drugie toshiba jest mocno zalecana przez ekipe z elaborate bytes a to chyba o czyms swiadczy
|
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
![]() |
powiem jeszcze
kumpel dał mi roilroad tycoon 2 2cd pl ma plextora x12, teoretycznie powinie to zrobic bez problemu ale niestety nie mógł sobie z tym poradzić 1 cd sf1 2cd new securom u mnie idzie bezproblemowo a u niego kapa no to odpowiedżcie sobie sami co jest ważne? |
![]() |
![]() |
#9 |
Gość
|
no tak toshiba to toshiba ale dlaczego przy czytaniu z teaca jrdnej z lepszych nagrywarek eduromy nie chca chodzic? dodam ze wszystko inne (jak narazie) dziala i to bez zadnych kombinacji typu odczyt x4 zapis x8 notabene safedisk v2
robie przy pełnym odczycie i chodzi więc tego typu kombinacje były dobre 2 lata temu kiedy nie miałem clona. Tak czy siak sprzet to podstawa , nastepnie narzedzia i czlowiek (co by troche myslał) i na koniec : EDUromy mozna odpalic po przegraniu na kazdym sprzęcie (no wprawie) ale trzeba troche pomyślec !!! powiem tylko ze wszystko jest na CDRinfo |
![]() |
|
|