Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.10.2001, 22:48   #1
Vini
Gość

EduROM problem z nagraniem

Posiadam LG 8080b.
Nie wiem jak te płyty skopiować. Proces zgrywania i nagrywania jest ok.
Żadnych komunikatów o błędach a po uruchomieniu tej skopiowanej płyty wyskakuje błąd (jakby jakiegoś programu) i wychodzi do pulpitu.
Może jest potrzebny *****.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.10.2001, 23:35   #2
djmaxx
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.02.2002
djmaxx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam ten sam problem
prosimy o pomoc
)
djmaxx jest offline  
Stary 03.10.2001, 20:59   #3
kostek
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 03.05.2001
kostek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
bo trzeba mieć CD RW z RAW DAO, porządny program i po kłopocie
kostek jest offline  
Stary 04.10.2001, 14:42   #4
RiT2
Wymiatacz

Data rejestracji: 04.10.2001
RiT2 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wydaje mi się, że CDR nie zalatwia sprawy! Są jakos czujnie chronione. Widac to na zewnętrznej części krążka! Producent w walce o swoje prawa troche przesadził!! Każdy ma PRAWO do utworzenia kopii zapasowej!!! Cieszę sie z pędu do wiedzy! Skorzystam z rady Kostka. Mam porządny CDR (co to jest porządny-proszę o definicję!) i trochę czasu!

http://www.g.lubawka.cal.pl
RiT2 jest offline  
Stary 05.10.2001, 01:27   #5
AS
Gość

Miałem ten sam problem a nagrywarke mam dobra nawet b.dobra wszystko chodzi a edu romy nie chcialy (wiec z całym szacunkiem kostek ale sprawa jest poważniejsza)
Znalazłem sposób na uruchomienie nagranej płytki ale dopiero po zastosowaniu tricku - ale nie o to chyba chodzi
powinna działać jak oryginał a nie chce pomimo nagrywania w trybie DAO-RAW P i co dalej?

Stary 05.10.2001, 02:05   #6
AS
Gość

kostek widze ze jestes oblatany co nie co. mam nagrywarke TEAC512 EB to samo co 16 tylko wolniej
, ale nie mam CD-ROM`u np: TOSHIBY coś tam coś tam
więc czytam z nagrywarki j/w i co ? i nic - oczywiscie korzystam z clona ustawiam opcje RED subchanel Data
i dont repair sub.. i jak to zrobic zeby chodzilo a moze nie w clonie rzecz lezy ?

Stary 05.10.2001, 23:03   #7
kostek
Wyjadacz ;)

edu romy robię w locie x12 i chodza na każdym sprzęcie.Wydaje misie ze problem własnie leży w urządzeniu zczytujacym, bo jak zczytam to teckiem to nie chcą zabardzo chodzic, a gdy toshiba to jest wszystko w porządku.mój kumpel zczytywał mi gimnazjum 2 klasa dvd toshiba cd rw yamaha x16 ja robie z tego kopie i chodzi.decyzja należy do was. kiedyś kopiowałem z oryginałów np settlers 4, pizza 2 pl i wszystko toshibą. po drugie toshiba jest mocno zalecana przez ekipe z elaborate bytes a to chyba o czyms swiadczy
kostek jest offline  
Stary 05.10.2001, 23:07   #8
kostek
Wyjadacz ;)

powiem jeszcze
kumpel dał mi roilroad tycoon 2 2cd pl ma plextora x12, teoretycznie powinie to zrobic bez problemu ale niestety nie mógł sobie z tym poradzić 1 cd sf1 2cd new securom u mnie idzie bezproblemowo a u niego kapa no to odpowiedżcie sobie sami co jest ważne?
kostek jest offline  
Stary 07.10.2001, 00:25   #9
AS
Gość

no tak toshiba to toshiba ale dlaczego przy czytaniu z teaca jrdnej z lepszych nagrywarek eduromy nie chca chodzic? dodam ze wszystko inne (jak narazie) dziala i to bez zadnych kombinacji typu odczyt x4 zapis x8 notabene safedisk v2
robie przy pełnym odczycie i chodzi więc tego typu kombinacje były dobre 2 lata temu kiedy nie miałem clona. Tak czy siak sprzet to podstawa , nastepnie narzedzia i czlowiek (co by troche myslał) i na koniec : EDUromy mozna odpalic
po przegraniu na kazdym sprzęcie (no wprawie) ale trzeba troche pomyślec !!!
powiem tylko ze wszystko jest na CDRinfo

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: