Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.10.2001, 19:21   #1
EL_Alamein
Gość

@@@@ PROBLEM Z NAGRYWARKA LG CED- 8160B OEM @@@@@@ POMOZCIE PLIZ!!!!!

Kupiłem niedawno 1 tydzien temu nagrywarke LG 8160B i podczas nagrywania w nero system sie zawiesza i nic nie moge nagrac raz dzieje sie to przy 31% raz przy 45% ale nigdy nie moge nagrac płyty do konca nie wiem co robic pomóżcie .
Nie mam innego oprogramowania . Nagrywara jest podpieta na jednym kablu z Cd -romem , Cd-rom jest ustawiony na master ,nagrywarka jest ustawiona w win98se na tryb DMA .

Moja konf: Duron 750, Abit KT7E , 256MB RAM ,

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.10.2001, 23:25   #2
Jaro
Gość

wylacz DMA ... u mnie pomoglo (creative 6424) moze to jest przyczyna u ciebie

bay :-)

Stary 05.10.2001, 13:35   #3
jackyll
Gość

moze zostaw ja jako master na drugim kanale a cd-rom wepnij jako slave do dysku na pierwszym

Stary 05.10.2001, 17:05   #4
sitek
Gość

Mam LG CED- 8160B i też miałem ten problem gdy używałem Nero 5.5 kiedy wróciłem do wersji 5.0 wszystko wróciło do normy. Myślę że problem tkwi w Nero nie w ustawieniach. Jeżeli chcesz aby działało musisz zainstalować Nero z serii 5.0.

Stary 07.10.2001, 00:20   #5
mafix
Gość

W wersji Box LG CED-8160B posiada oprogramowanie Adaptec-a Easy CD Creator w wersji 4.03C_S12, i nagrywa wszystko co tylko można nagrać. Pod Nero niestety zachowuje się dziwnie. Na stronie Ahead, na liście nagrywarek obsługiwanych przez program nie ma jeszcze tego modelu LG. Też czekam aż lista zostanie uaktualniona do najnowszej wersji programu Nero. Na razie radzę zaopatrzyć się w program Adaptec-a , a żadnych problemów nie będzie.

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: