![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
@@@@ PROBLEM Z NAGRYWARKA LG CED- 8160B OEM @@@@@@ POMOZCIE PLIZ!!!!!
Kupiłem niedawno 1 tydzien temu nagrywarke LG 8160B i podczas nagrywania w nero system sie zawiesza i nic nie moge nagrac raz dzieje sie to przy 31% raz przy 45% ale nigdy nie moge nagrac płyty do konca nie wiem co robic pomóżcie .
Nie mam innego oprogramowania . Nagrywara jest podpieta na jednym kablu z Cd -romem , Cd-rom jest ustawiony na master ,nagrywarka jest ustawiona w win98se na tryb DMA . Moja konf: Duron 750, Abit KT7E , 256MB RAM , |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
wylacz DMA ... u mnie pomoglo (creative 6424) moze to jest przyczyna u ciebie
bay :-) |
![]() |
#3 |
Gość
|
moze zostaw ja jako master na drugim kanale a cd-rom wepnij jako slave do dysku na pierwszym
|
![]() |
#4 |
Gość
|
Mam LG CED- 8160B i też miałem ten problem gdy używałem Nero 5.5 kiedy wróciłem do wersji 5.0 wszystko wróciło do normy. Myślę że problem tkwi w Nero nie w ustawieniach. Jeżeli chcesz aby działało musisz zainstalować Nero z serii 5.0.
|
![]() |
#5 |
Gość
|
W wersji Box LG CED-8160B posiada oprogramowanie Adaptec-a Easy CD Creator w wersji 4.03C_S12, i nagrywa wszystko co tylko można nagrać. Pod Nero niestety zachowuje się dziwnie. Na stronie Ahead, na liście nagrywarek obsługiwanych przez program nie ma jeszcze tego modelu LG. Też czekam aż lista zostanie uaktualniona do najnowszej wersji programu Nero. Na razie radzę zaopatrzyć się w program Adaptec-a , a żadnych problemów nie będzie.
|
![]() |
|
|