![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Gość
|
Problem z nagrywaniem, jestem zielony, help me please !!!
Sprawa jest taka. Mam nagrywe sanyo x12 ( ma jakis miesiac ). do tego mam Abita BE-6, celka 566, 256 Ramu, hdd quantum 40 GB...Wypalilem na niej ok. 25 cd i wszystko bylo w porzadq. Nastepnie qpilem jakiescd Arita ( sprzedawca polecal ). I zaczely sie cuda. Nagrywa nie chciala ruszyc plyt. Nie chciala nawet wypluc. Musialem programowo ja otwierac ( wisiala totalnie
![]() ![]() Wie ktos o co chodzi ? |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
nie panikuj!
zmień te plyty na jakieśinne paście typu Verbatim ![]() i wtetdy sprawdź jak nie pojdzie to wtedy będziesz panikować 6 |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 17.04.2001
![]() |
Faktycznie - kup inne płytki.
Masz nauczkę żeby nie kombinować z najtańszymi cedekami. Oczywiście są tanie i dobre płytki, np. Dysan, DataStar, Eurodata (i pewnie jeszcze jakieś inne - lecz wymieniłem tylko te które testowałem i nie miałem żandnych zastrzeżeń - na 100% - 100% dobrze wypalonych płytek) Ale jeśli nagrywasz mało (i głównie dla siebie), to nie warto przesadzać z oszczędzaniem. Verbatim AZO, TDK - dobre jakościowe płytki (Verbatim gdzieś czytałem że daje 100 lat gwarancji na prawidłowe funkcjonowanie płyt). pozdrawiam
martinez\nGG #755669 |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Kup sobie plyty Esperanza kosztuje 1.2 zl za szpule (100 sztuk). Wszystko sie na nich nagrywa predkoscia 12x bez zadnego problemu.
Pozdrawiam. |
![]() |
#5 |
Gość
|
nieeeeee..........
jak jesteś zielony nie kupuj 100 sztuk bo dobrze się sięga po następną jak się"zwali" poprzednią Tym sposobem możesz zwalic 100 płytek a jak będziesz miał z 10 verbatimek to się zastanowisz co i jak nagrać by nie spartolićwiedząc ile za nie dałeś ![]() pozdro 6 |
![]() |
#6 |
Gość
|
Kup sobie plyty Esperanza kosztuje 1.2 zl za szpule (100 sztuk). Wszystko sie na nich nagrywa predkoscia 12x bez zadnego problemu.
gdzie to można kupić |
![]() |
#7 |
Gość
|
Cześć !
Demo nie płacz za miesiąc będziesz taki normal member od nagrywania. Practise make perfect. Pozdrawiam wszystkich. Bobek2. |
![]() |
#8 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 17.04.2001
![]() |
Cytat:
Tylko żeby zostać takim "normal member od nagrywania" to trzeba trochę pokombinować. Tu podejrzeć, tam coś ukraść.. eee przepraszam - tam coś podpytać, i kombinować. Przez duże k (K). Życzę powodzenia pemo - byłoby dobrz, żebyś zapatrzyłsię w jakąś płytkę cd-rw ![]() pozdrawiam
martinez\nGG #755669 |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.05.2001
![]() |
kupiłeś sanyo to masz arita to w miarę dobre płytki chodzą na yamaha, plextor,teac a nawet lg i philips a jak zapewne wiesz są to dwie chyba najgorsze cd-rw no ewentualnie nie zapominając o samsungu
|
![]() |
![]() |
|
|