![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() |
LiteOn 1693s problem z DVD-R
witam,
widzialem podobny problem na forum, lecz tam zostal on rozwiazany przez wymiane nagrywarki - u mnie ta opcja nie dala rezultatu. otoz moj problem z nagrywarka LiteOn 1693s polega na tym, iz nie chce wypalac plyt DVD-R - "widzi" te plyte, lecz przy probie nagrania pojawia sie komunikat "nosnik nie jest zapisywalny". nagrywarke te mam od dzis - poprzednio mialem LiteOn 1673s i zostala ona wymieniona na te, ktora mam od dzis wlasnie przez ten problem - plyty DVD+R wypalala bez problemu, zas DVD-R w ogole i to niezaleznie, czy byl to nosnik markowy, czy nie. nagrywarka zostala wymieniona na nowa, a problem jak byl, tak i jest nadal. dodam, ze przy poprzedniej nagrywarce aktualizacja biosu nic nie pomogla. jak na razie probowalem tylko na plytkach DVD-R "no name" (innych chwilowo nie mam) - ale poprzednia nagrywarke testowalem na markowych i nie markowych DVD-R i na zadnych nie dalo sie nagrywac. czy to moj wyjatkowy pech (i mam wymieniac te nagrywarki az do skutku), czy tez moze kwestia jakis ustawien gdzies czy czegos podobnego ![]() mozecie mi cos pomoc / podpowiedziec? PS. dopiero teraz zorientowalem sie, iz to nie calkiem dobry dzial - winno byc chyba w dziale "ogolnie o DVD" - sorrki - prosba do admina o przeniesienie. pzdr. Ostatnio zmieniany przez tio : 19.09.2005 o godz. 16:03 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|