Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.03.2002, 14:06   #1
Pejton
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.03.2002
Pejton w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
freedb w nero

moze wiecie gdzie wgrac do nero freedb (baze danych płyt audio-cd),bo sciagnelem z netu spakowany plik freedb.rar,rozpakowalem do nero i probowalem zaznaczyc w nero jako domyslna baze danych plyt,a on mowi ze tam nic nie ma ,a po rozpakowaniu zajmuje kolo 500mb wiec juz nie wiem o co chodzi
Pejton jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.03.2002, 14:45   #2
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
stworz sobie osobny katalog np nazwij go baza czy jak tam chcesz wgraj tam to co sciagnoles z netu i daj napraw uszkodzona baze danych jak nie pomoze to daj znac

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline  
Stary 10.03.2002, 15:29   #3
Pejton
Nowy na forum

wlasnie sprobowalem to zrobic ale pisze ze nie moze zostac naprawiona,nie wiem czy sciagnelem dobre freedb,bo na stronie bylo jeszcze w pojedynczym pliku o koncowce .bfk,czy jakos tak a ja sciagnelem spakowane rarem i po rozpakowaniu sa tam foldery :blues,classical,country,data,folk,jazz,misc,newag e,reggae,rock,soundtrack oraz pliki :COPYING,README
Pejton jest offline  
Stary 10.03.2002, 16:25   #4
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a przeczytales readme
bo moze musisz najpierw stworzyc baze normalnie przez polecenie utworz nowa baze danych potem przenies do tego stworzonego katalogu ta baze sciagnieta z internetu i odpalic jeszcze raz ta baze lub potem sprobwac naprawic baze

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline  
Stary 10.03.2002, 17:42   #5
Pejton
Nowy na forum

tez tak probowalem,nero zachowuje sie jakby tego freedb wogole nie bylo,tak jakby nie bylo tam zadnego pliku ktory on widzi, nie wiem moze sciagnelem nie ta wersje co trzeba ale na stronie nie bylo innych tylko roznily sie data utworzenia,dzisiaj pojde do kumpla bo on dostal nero z nagrywarka moze bedzie te freedb na tym cd
Pejton jest offline  
Stary 11.03.2002, 02:00   #6
InfoNexus
Bywalec

Data rejestracji: 04.03.2002
InfoNexus zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Pejton (10-03-2002 14:06):
moze wiecie gdzie wgrac do nero freedb (baze danych płyt audio-cd),bo sciagnelem z netu spakowany plik reedb.rar,rozpakowalem do nero i probowalem zaznaczyc w nero jako domyslna baze danych plyt,a on mowi ze tam nic nie ma ,a po rozpakowaniu zajmuje kolo 500mb wiec juz nie wiem o co chodzi
Utwórz gdzieś na dysku katalog, np: "FreeDB", a potem rozpakuj zawartość archiwum do tego katalogu. Następnie utwórz drugi katalog (na właściwą bazę danych), np: u mnie jest jako podkatalog " \Nero55\NeroDB". Teraz uruchom Nero i z menu "Extras" (Dodatki) wybierz opcję "Import internet CD database" (Importuj bazę CD z internetu)...
...następnie potwierdź ostrzeżenia, które się pojawią (2 x OK), a potem jako źródłowy wskaż uprzednio przygotowany katalog "FreeDB", a jako docelowy - drugi nowo utworzony katalog (np: NeroDB)... that's it!

...teraz pozostanie tylko uzbroić się w cierpliwość, ...dużo cierpliwości ...ponieważ proces przygotowania oraz indeksowania bazy zajmuje strasznie dużo czasu (u mnie trwało to ok. 40 min . - 1 godz.)
InfoNexus jest offline  
Stary 11.03.2002, 12:29   #7
Pejton
Nowy na forum

Dzięki InfoNexus,wlasnie sie tworzy,wolno leci ale jest ok,jeszcze raz wielkie DZIEKI
Pejton jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: