![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Re: Re: Esperanza BLACK - super jakość !!!
Cytat:
Predkośc nagrywania - 32x. Ale odkryłem też, że wpływ na to jakie będą kwadraciki (zielone, czy żółte) ma pedkość odczytu napędu sprawdzającego testowany nośnik (im szybciej tym więcej żółtych oczywiście). Czy ktoś jeszcze spostrzegł podobne właściwości?? Czy to normalne? Moja wypalara - LiteOn 52246S z firmware 6S02 |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Bywalec
Data rejestracji: 29.10.2002
![]() |
Cytat:
normalnie jak slucham tych mp3 (ktore nagralem) w winampie, to zadnych dziwactw nie slychac, natomiast po nagraniu ich na jeszcze jedna plytke (oprocz tamtych esp. black) - na czarnego dysana, znowu jest ten sam zonk :o czyli miales racje, plytki sa w porzadku, tylko teraz zastanawiam sie jakim cudem to czego nie slychac w mp3, nagle pojawia sie na cd audio i to w wyeksponowanej formie... ---------------------------------------------------- fido2001, gdzie mozna kupic czarne dysany po takiej (1.60 w slimie) cenie ![]() |
|
![]() |
![]() |
#18 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Proponuje zawsze najpier pliki mp3 rozpakowac do wava jakims programem do tego przeznaczonym (ostatecznie moze byc i winamp) a dopiero pozniej wypalenie. Osobiscie nie bardzo ufam pluginom do mp3 i podobnych w programach do wypalania...
#19 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Taaaa... czarny spód fajnie wygląda i faktycznie trudniej je zarysować, choć rysy widać lepiej. Z wyglądu to nawet Esperanza jest ładniejsza niż Dysan
![]() Nagrywałem już na czarnych Dysanach Uniwersal i na tych Esperanzach. Wydaje mi się, zresztą nie tylko mnie, że przy nagraniu muzyki występuje podbicie sopranów. Płyty OK. Aż dziw, że Esperanza takie niezłe robi ![]()
#20 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
Cytat:
Mozesz sprowoac nagrac ta mptrojke Feuriem,a zobaczysz, ze Ci powie, ze mp3 jest uszkodzona (nawet numer klatki poda)...
![]() |
#21 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Re: Re: Esperanza BLACK - super jakość !!!
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#22 | |
Bywalec
Data rejestracji: 19.01.2003
![]() |
Re: Esperanza BLACK - super jakość !!!
Cytat:
![]() |
#23 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Nagrywałem na czarnych Akossach, teraz przerzuciłem się na czarne Dysany (akurat takie są dostępne w moim miasteczku), i nie widzę (i nie słyszę) różnic w porównaniu z czarnymi Esperami.
|
![]() |
![]() |
#24 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
To dziwne bo ja przebadalem wszystkie dostepne w pewnym okresie, w Szczecinie plytki z czarnym spodem i zdecydowanie tylko espera dawala ta trudna do zdefiniowania roznice - nie wiem, mam wrazenie ze jest lepsza separacja miedzy dzwiekami, moze soprany sa troche wyrazniejsze...
#25 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.01.2003
![]() |
Hmmm... Jezeli chodzi o 'czarne' plyty to uzywam Memorex'ow - ciezko dostepne, ale mam szczescie i sklep z Memorexami jest pod reka (2.20, pudelko duze)
Boje sie Esperanzy, raz ja przeklalem i po prostu boje sie znowu zawiesc... |
![]() |
![]() |
#26 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.01.2003
![]() |
A jezeli chodzi o wypalanie Audio, bo zapomnialem... uzywam STAREGO winampa do zrzucania mp3 na audio (recznie), nastepnie normalnie wypalam AudioCD STARYM Easy CD Creatorem... Jeszcze nigdy nie mialem 'zonkow' czy innych takich...
|
![]() |
![]() |
#27 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 27.01.2003
![]() |
czarne spody ponoć dobre do robienia kopii gier na konsole (PSX itp. , dziwny w nich laser ustawiony, choć teraz już sie nikt tym nie przejmuje bo chyba w psx2 to poprawili ), osobiście - nigdy ich nie uzywałem ..
#28 | |
Bywalec
Data rejestracji: 29.04.2002
![]() |
Cytat:
Ja polecam do audio: - zrzucanie z CD do WAV: WinDAC 1.54 - kompresja z WAV na MP3 i w drugą stronę: CDex 1.50 (wbudowany Lame) |
|
![]() |
![]() |
#29 |
madapaka
Data rejestracji: 09.10.2002
![]() |
![]()
Spotkałęm już dwa wypusty: jeden od CMC (ten sam co silver/silver) i drugi od Gigastore (ten sam co silver/blue). Z tymi pierwszymi nie miałem problemu za to te drugie...
|
![]() |
![]() |
#30 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2003
![]() |
opis czarnych cd
jak juz jestesmy przy czarnych cd to czym je opisujecie(czarny nadruk)np datex,akoss,dvision
czy komus w Łodzi udaje sie kupić ESPERANZA BLACK,jesli tak to bardzo prosze o namiary-jedyny egzemplarz jaki widziałem znajdował sie na wystawie sklepu ze sprzetem komp.^_^ Ostatnio zmieniany przez RAVENSHEART : 27.01.2003 o godz. 19:54 |
![]() |
![]() |
|
|