Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.07.2004, 17:31   #1
zielonooka
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.07.2004
zielonooka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Esperanza vs Datex

Chciałam sie spytać czy ktos moze nagrywał cos na płytach Datex bo ostatnio słyszałam ze sa całkiem niezłe (podobno porównywalne do esperanzy ) Moze juz ktos to sprawdził i wie
zielonooka jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.07.2004, 08:35   #2
Mily_
Formatowiec...

Data rejestracji: 03.08.2003
Mily_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Datexy są dobre, Mój Lite-on 52327S pali je aż miło więc nie mam zastrzeżeń. Moim zdaniem (tak zauważyłem) Na Datexach jak nagram muze na AUDIO to mi wieża lepiej odczytuje niż na Esperanzach

pozdrofionka
bardziej podniecające i interesujące"
Donna Watsonon
Mily_ jest offline  
Stary 29.07.2004, 10:43   #3
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Zobacz w przyklejonym topicu [FAQ] tam masz link do dyskusji

Datex a kolor
Piterniel jest offline  
Stary 29.07.2004, 11:38   #4
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
lepiej nie ryzykowac imho - datezy kosztuja podobnie do esperanz, a bywaja (nie zawsze) gorsze
nimal jest offline  
Stary 29.07.2004, 11:59   #5
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
z tego porównania zdecydowanie wybrałbym Esperanzy. Uważam je za "dobre" płyty.
Datexy to polskie płytki i mimo, że jednak troche osób je poleca, ja jakoś nie mam do nich zaufania.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline  
Stary 29.07.2004, 16:28   #6
/\/\cDrive
Mój żółw,Hellsing,LG FAN

Data rejestracji: 19.05.2003
/\/\cDrive zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Z tych dwóch wole bardziej Esperanze, bo poprostu jeszcze nigdy nie miałem z nimi problemów.

/\/\cDrive jest offline  
Stary 29.07.2004, 17:16   #7
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ma ktoś płyty CD-RW Datex ? ..chcę kupić ale nie wiem jak się sprawują

tutaj jest fota...
http://www.lucky-star.com.pl/katalog...W8024S100_.jpg

Ostatnio zmieniany przez Maciej : 29.07.2004 o godz. 17:22
Maciej jest offline  
Stary 30.07.2004, 04:40   #8
baku
Bywalec

Data rejestracji: 13.07.2004
baku zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cd-rw to nie mialem ani Esperanz ani Datexów, ale cd-r to wole Esperanzy
Stary 31.07.2004, 16:28   #9
javor
jav-or-not

Data rejestracji: 30.12.2003
javor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Mily666
Datexy są dobre, Mój Lite-on 52327S pali je aż miło więc nie mam zastrzeżeń. Moim zdaniem (tak zauważyłem) Na Datexach jak nagram muze na AUDIO to mi wieża lepiej odczytuje niż na Esperanzach

pozdrofionka
LiteOn'ik wypala wszystko aż miło. Ale co do trwałości nośników obu tych firm to wolę się nie wypowiadać :/ Poprzestałem na Esperanzach silver-silver 40x, ktore po 1miesiącu pożółky :/ oraz pojawiły się "tłuste plamki" po stronie nagrywanej co oczywiście uniemożliwia już odczyt zawartości płyty nawet na najnowszej nagrywarce z najlepszą korekcją błędów :/ "Plamki" te również pojawiają się masowo w Datexach Silver 52x no i oczywiście rekordzista w ilości padniętych w ten sposób płyt to Platinum (też silver) a zaraz po nim Philips Multi Purpose (niebieski box) no już po niech to Esperanza... ech...
Stary 31.07.2004, 16:50   #10
MacGyver
Team Member

Data rejestracji: 14.05.2002
MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Przez długi okres czasu nagrywałem tylko na płytach Platinium ... ale po dwóch latach zaczeły żółknąć. Wtedy usłyszałęm o poprawienu jakosci płyt Esperanza - więc zacząłem kupować ... no i rzeczywiście płytki sa
Nagrywałem też na Datex'ach ale jeżeli miałbym wybierać to wybrałbym Esperanzy
Stary 02.08.2004, 22:49   #11
KIKA
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.07.2004
KIKA w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
z tego porównania zdecydowanie wybrałbym Esperanzy. Uważam je za "dobre" płyty.
Datexy to polskie płytki i mimo, że jednak troche osób je poleca, ja jakoś nie mam do nich zaufania.
Hmmm, jaka jest roznica w "polskosci" plyt Datex i Esperanza Bo wg mnie takie one wszystkie polskie jak ryz i skosne oczy. Pozdrawiam.
KIKA jest offline  
Stary 03.08.2004, 07:46   #12
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... racja Kika , "polskie" Datexy produkuje Infodisc Technology

Twoje uprawnienia: