![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.10.2003
![]() |
Exact Audio Copy - problem z uruchomieniem
Zainstalowałem Exact Audio Copy i nie mogę go uruchomić.Komputer wyświetla błąd: "AT 01DF116E- access violation". Podobnie CDex nie daje się uruchomić. Moja konfiguracja to: Pentium 733, płyta gł. P6ISAII, nagrywarka Liteon 522452, Win XP SP1, DirectX8.1. Proszę o poradę, w czym tkwi problem.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Zainstaluj sterowniki ASPI, najlepiej ADAPTECA 4.xx ( najnowsze ), znajdziesz je na macierzystej stronce lub www.adaptec.com, i pilnuj zeby uruchamiajac EACa nie byly uruchomione inne programy korzystajace z napedow CD. Sprawdz tez w Menadzeze urzadzen, czy masz wlaczone DMA, jezeli nie to wlacz. Jezeli masz plyte glowna na chipsecie VIA to sciagnij sobie sterowniki do mostkow na plycie glownej ze stronki www.viaarena.com "4in1" i zainstaluj.
Nie wiem czy pomoga Ci moje rady na 100%, ale od czegos musisz zaczac. Napisz czy pomoglo czy nie. Bedziemy myslec dalej. Pozdrawiam, Rafal
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.10.2003
![]() |
Exact Audio Copy - problem z uruchomieniem
Cześć Rafał.
Nowe ASPI 4.71 zainstalowałem wcześniej, DMA też włączone,systemowy program do nagrywania wyłączyłem. Wszystko to przerabiałem bez efektu. Spróbuję jeszcze ze sterownikami mostków. Poprzednio miałem Direct 9, lecz go odinstalowałem, gdyż podejrzewałem że to jest przyczyną. Dzięki za poradę. Mariusz |
![]() |
![]() |
|
|