![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.04.2002
![]() |
DO FACHOWCÓW
Czesc
Zwracam się do was o poradę :-). Przegrałam The Sims za pomocą Easy CD Creator 4 (a konkretnie przy pomocy CD Copier'a). Niby wszystko przegrało się OK. Instalacja z kopi przebiega poprawnie. Jednak zaraz po uruchomieniu gry (przed pojawieniem się loga twórców gry - Maxis) gra wyskakuje do windows'a. Pomyślałam, chociaż nie wiem czy dobrze, że to jakieś zabezpieczenie i dlatego gra nie działa. Ściągnęłam Clony XL oraz Clone CD. po przeskanowaniu The Sims'ów Clony XL oznajmił, że nie wykrył żadnych zabezpieczeń po czym zapytał czy ma przeszukać CD w celu znalezienia 'Read Errors'. Kiedy już przeskanował CD oznajmił następującym komunikatem, że wykrył błędy: "Read errors were found Ab ca. 99% der CD Sector 229611 Read error!, 229612 Read error! etc.......". W sekcji CD-Reader Settings zaznaczył pola 'Fast Error Skip' i 'Intelligent Bad sectors Scaner'. W sekcji 'Copy protection or CD Typ CD characteristic' pojawił się duży, brązowy napis 'Read Errors' a pod nim 3 czaszki. Z tego co słyszałam trzeba uruchomić Clone CD z poziomu Clony XL żeby te ustawienia które przed chwilą podałam, "przeszły" do Clone CD. Tak zrobiłam. Nagrałam płytę. Okazało się, że nagrana płytka działa poprawnie, tzn. gra uruchamia się. Jednak coś mnie podkusiło żeby sprawdzić czy ten Clony XL tak naprawdę coś dał. Uruchomiłam Clone CD i przegrałam płytkę z wyłączonomi 'Fast Error Skip' i 'Intelligent Bad sectors Scaner' i okazało się że tak nagrany CD działa! Teraz już nie wiem czy wogóle Ten Clony XL coś daje. Poza tym czy ktoś mógłby mi wyjaśnić o co chodzi z tymi czaszkami i Read Errors ![]() Pozdrawiam, zakręcona ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|